1. Homepage
  2. Geschiedenis

Geschiedenis van de Grand Canyon

Geschiedenis van de Grand Canyon
0

Geschiedenis van de Grand Canyon

De ‘Mountain Lying Down’, zoals hij wordt genoemd, biedt ongeëvenaarde vergezichten.Ook al zijn er diepere ravijnen in andere delen van de wereld, de Grand Canyon blijft populair vanwege zijn enorme omvang en uitgebreide en kleurrijke topografie.

De geschiedenis van de Grand Canyon onder de loep nemen is eengecompliceerd streven.Afgezien van terloopse verslagen van eerdere expedities, kreeg de kloof pas aan het eind van de 19e eeuw echt veel aandacht.

De Grand Canyon genoot van anonimiteit vóór de burgeroorlog.Het was bekend dat de expeditie onder leiding van majoor John Wesley Powell in 1869 de eerste reis door de kloof maakte. Zijn enthousiasme voor avontuur bracht hem en negen anderen ertoe deel te nemen aan de reis die hen de eer zal opleveren deel uit te maken van de Grand Canyon.geschiedenis.

Er was plotseling aandacht voor de regio vanwege de overtuiging dat het een overvloedige bron van mineralen is, met name asbest en koper.De eerste nederzettingen ontstonden in het begin van de jaren 1880.In de geschiedenis van de Grand Canyon was het de eerste bewoner die ontdekte dat toerisme een winstgevender aspect kan zijn dan mijnbouw.En het duurde niet lang of de Grand Canyon werd een vooraanstaande toeristische bestemming.

Er kunnen verschillende grote accommodatiefaciliteiten zijn in en in nabijgelegen delen van het park.De geschiedenis van de Grand Canyon zal ons echter leren dat de vroege accommodaties behoorlijk leken op de mijnkampeerterreinen van waaruit ze werden beïnvloed.Sommige bezoekers van het park moeten de vermoeiende tochten maken door in postkoetsen van naburige steden naar de South Rim te rijden.

Een van de belangrijkste onderdelen van de geschiedenis van de Grand Canyon is de aanwezigheid van despoorlijn van Williams naar de South Rim in 1901. Gedurende deze tijd namen de formele faciliteiten voor bezoekers aanzienlijk toe.El Tovar maakte een belangrijk onderdeel uit van de geschiedenis van de Grand Canyon als een van de beroemdste parkoriëntatiepunten toen het in 1905 werd gebouwd.

Misschien wel het grootste hoogtepunt in de geschiedenis van de Grand Canyon was de prestatievan de National Park-erkenning in het jaar 1919, slechts drie korte jaren nadat de National Park Service was opgericht.Momenteel ontvangt het Grand Canyon National Park elk jaar vijf miljoen bezoekers;een grote sprong vergeleken met het jaarlijkse aantal gasten in 1919, dat in totaal slechts 44.173 bedroeg.

De Grand Canyon heeft een van de meest complexe maar toch bescheiden beginstadia van ’s werelds grootste natuurwonderen.Geen wonder dat elke gast geen genoeg lijkt te krijgen van de tijdloze aantrekkingskracht die de kloof te bieden heeft.

Je bent misschien geïnteresseerd in