1. Homepage
  2. Wetenschap

Gum 101: enkele feiten om op te kauwen

Gum 101: enkele feiten om op te kauwen
0

Kauwgom 101: enkele feiten om op te kauwen

Kauwgom neemt een unieke plaats in in de Amerikaanse cultuur.Het is voor verschillende doeleinden gebruikt – van het gezond houden van astronauten tot het verfrissen van de adem tot het helpen vermijden van het eten van vette snacks – en een kauwgommaker zegt dat als je alle verkochte stukjes kauwgom zou stapelen, de stapel zouuitrekken tot halverwege de maan.

Het populairste type kauwgom-suikerloze kauwgom bestaat al sinds 1960. Het was meteen een hit toen het voor het eerst werd geïntroduceerd.Tegenwoordig kunnen mensen suikervrije kauwgom vinden in een regenboog van smaken en suikervrije kauwgom die helpt om je tanden witter te maken.Dus waar komen al deze gomachtige ideeën vandaan?Het antwoord zal je misschien verbazen.

Veel van de kauwgom die tegenwoordig wordt gekauwd, wordt ontwikkeld in het in Cadbury Schweppes Americas Confectionery in New Jersey gevestigde Science & Technology Center.Cadbury Schweppes Americas Confectionery is onderdeel van Cadbury Schweppes (NYSE: CSG), ’s werelds grootste zoetwarenbedrijf en leider in de drankenindustrie.De medewerkers van het Science & Technology Centre ontwikkelen favoriete tandvleessoorten als Dentyne en Bubblicious.Een van de nieuwste creaties van het bedrijf, Trident Splash™, is de eerste suikervrije kauwgom met een vloeibaar centrum.Het wordt geleverd in de vorm van pepermunt met vanille en aardbei met limoenaroma’s. Volgens de makers helpt het bij het reinigen van de tanden na het eten.

Hoe populair de kauwgom ook is, het was verre van eenvoudig om te maken.Dr. Barbara Raphael, hoofd van het Cadbury Schweppes Americas Confectionery Science & Technology Center, zegt dat kauwgomformules eigenlijk heel complex zijn en dat er wel 70 ingrediënten nodig zijn om een ​​geweldig smakende kauwgom te maken (in tegenstelling tot sommige vroege soorten kauwgom gemaakt vanboomhars en poedersuiker).

“Hoge kwaliteit, duurzame kauwgom vereist een complex smaaksysteem. We beginnen met een karakteristieke smaak – een smaak die we allemaal kennen – enga dan vanaf daar, “legt Dr. Raphael uit.Ze zegt dat haar team vaak werkt met zogenaamde ’topnoten’ bij het maken van een nieuwe kauwgom.

Het proces van het toevoegen van topnoten heeft te maken met het toevoegen van specifieke smakenmeestal niet geassocieerd met de basissmaak.Dit wordt gedaan door middel van een hightech proces (evenals wat vallen en opstaan).Bijvoorbeeld, de kaneelgom van het bedrijf (genaamd Dentyne Fire) combineert warme tonen met een kaneelbasissmaak.De krachtige pepermunt- en groenemuntgom (genaamd Dentyne Ice) combineert koele tonen met munt- of groenemuntbasissmaken.

Natuurlijk is textuur ook een belangrijk onderdeel van de kauwgomervaring.Dr. Raphael zegt dat haar bedrijf daarom verschillende ingrediënten gebruikt om precies het juiste gevoel voor haar kauwgom te vinden.”Ingrediënten vertonen een breed scala aan fysieke kenmerken, van vloeibare, zachte pasta en vrij stromende korrels tot verschillende soorten vaste stoffen”, legt ze uit.

Alle ingrediënten moeten worden gecombineerd in deer moet aan de juiste verhoudingen en de juiste temperaturen en drukken worden voldaan om een ​​kauwgom te produceren die voldoet aan wat Dr. Raphael beschrijft als “de kauwverwachtingen van consumenten”.wetenschap.Het bedrijf produceert elk jaar ongeveer 65 miljard stukjes kauwgom voor consumenten in Canada, de VS en Latijns- en Zuid-Amerika.

Je bent misschien geïnteresseerd in