1. Hoofdpagina
  2. Technologie

Petje af voor technologie: vijf redenen waarom

Petje af voor technologie: vijf redenen waarom
0

Petje af voor technologie: vijf redenen waarom

De volgende keer dat u een e-mail naar uw gezin stuurt, online een vakantie plant of een foto vanje pasgeboren baby aan je ouders, misschien wil je je hoed afgeven voor technologie.Technologie, en het gebruik ervan, is een integraal onderdeel van ons dagelijks leven.Het is zo alomtegenwoordig dat we het moeilijk zouden hebben om in een wereld zonder te leven.

Toen Sandra Johnson jong was, dacht ze dat een ingenieur iemand was die een trein bestuurde.Een paar jaar later werd ze de eerste zwarte vrouw in de VS die een Ph.D.bij elektrotechniek.Dr. Johnson is nu Chief Technology Officer en Senior Technical Staff-lid voor IBM’s Systems & Technology Group en gelooft dat het voor zwarte gezinnen absoluut noodzakelijk is om technologie in hun dagelijks leven op te nemen.”Er zijn een aantal redenen waarom zwarten niet zonder technologie kunnen leven”, zegt Dr. Johnson.Dit is haar top vijf:

1) Technologie maakt het speelveld gelijk: van kleine en middelgrote bedrijven tot visuele, literaire en opnamekunstenaars tot informatieverspreiding: technologie brengt de wereld naaronze vingertoppen.Dit biedt een speciaal voordeel voor leden van de zwarte gemeenschap die traditioneel obstakels voor succes op deze en andere gebieden hebben ondervonden.Technologie maakt het speelveld gelijk, zodat zwarte stemmen kunnen worden gehoord, zwart aanbod op de markt kan worden gebracht en creativiteit en innovatie kunnen floreren.

2) Economische empowerment: technologie stelt zwarten in staat ongelooflijke dingen te doendingen met een muisklik.Ze kunnen bijna alles kopen, rekeningen betalen, vakanties plannen, amusement kopen, eten en drinken kopen tegen lagere kosten en online services gebruiken om de beste bankdiensten te vinden.

3) Maakt het gezin sterkerBanden: Voor velen die niet langer fysiek in de buurt van hun naaste verwanten wonen, stelt technologie hen in staat om op een kosteneffectieve manier regelmatig te communiceren.Ze kunnen foto’s uitwisselen, video’s delen, e-cards verzenden, sms’en en van de ene plaats naar de andere bellen tegen een fractie van wat de kosten nog maar een paar jaar geleden waren.

4)Carrières in technologie zijn geweldig: een carrière in een technologiegerelateerd veld kan buitengewoon lonend zijn.Het kan ook uw kwaliteit van leven verbeteren.Technische vaardigheden zijn uniek en schaars, het werk is opwindend en bevredigend en de financiële beloningen zijn relatief hoog.

5) Geweldige toekomsten voor uw kinderen: door technologie verandert de wereld letterlijkvoor de deur van uw kinderen.Technologie verbetert de opvoeding van zwarte kinderen.Stel je eens voor wat er zou kunnen gebeuren als zwarte kinderen tijd zouden besteden aan het ontwerpen of verbeteren van games voor de Xbox 360 en PS2, of hun vindingrijkheid zouden gebruiken om video’s, films, muziek en literaire werken te maken.De mogelijkheden en mogelijkheden van technologie zijn eindeloos.

Volgens Dr. Johnson zijn er een aantal programma’s beschikbaar, waaronder de Black Family Technology Awareness Week, die toegang tot technologie en training bieden.”Als Amerika zijn concurrentievoordeel wil behouden,” zegt ze, “moeten we onze kinderen aanmoedigen om zich aan te sluiten bij de volgende generatie innovators, wetenschappers en ingenieurs, en onze volwassenen om hun technologische vaardigheden op te bouwen en te verbeteren.”

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter