1. Homepage
  2. Geschiedenis

Geschiedenis van Fiji

Geschiedenis van Fiji
0

Geschiedenis van Fiji

De meer dan driehonderd eilanden van Fiji zijn individueel omzoomd met adembenemende koraalriffen en omspoeld door adembenemend warmblauw water waar fantastisch duiken en snorkelenverbazingwekkend.Temidden van deze prachtige eilanden is een geschiedenis die Fiji heeft gemaakt tot wat het nu is, een verkwikkende mix van culturen die op hun gemak zijn in een zalige omgeving.

De geschiedenis van Fiji gaat terug tot ongeveer drie jaar-duizendvijfhonderd jaar geleden met de komst van de eerste Fiji-bewoners uit Melanesië, waardoor een hiërarchische beschaving ontstond op basis van stammen.Er is weinig informatie over de geschiedenis van de eilandbewoners voorafgaand aan de toestroom van Europeanen, die in het midden van de zeventiende eeuw kwamen;het waren verschillende missionarissen, schipbreukelingen en missionarissen.

De relaties tussen de nieuwe kolonisten en de inheemse gemeenschap waren redelijk goed, gebaseerd op wederzijdse voordelen in commerciële activiteiten.Tijdens de jaren 1860 verzwakte de aanleg van plantages de economie echter en er volgden ernstige wrijvingen tussen de Europeanen en de Fiji-hoofden, waarbij de kwestie van grondbezit centraal stond.

Op grotere schaal was er de keizerlijke concurrentiestrijdin de Stille Oceaan bereikten de belangrijkste Europese mogendheden een hoogtepunt en Fiji veranderde in 1874 in een Britse kolonie. Grote aantallen Indiase arbeiders werden geïmporteerd om een ​​plantage-economie op te bouwen, die verantwoordelijk is voor de huidige etnische mix op het eiland;en dienovereenkomstig, de bestaande spanning tussen de twee grote gemeenschappen, die de Fijische politiek bezoedelde vanaf het moment dat het land zijn vrijheid kreeg in 1970, en een impact had op de geschiedenis van Fiji.

DeDe volgende zeventien jaar in de geschiedenis van Fiji, na zijn onafhankelijkheid, regeerde de verstandige conservatieve Alliantiepartij zonder onderbreking.De buitenlandse overheersing was (en is nog steeds) over het algemeen pro-westers en gericht op de ontwikkeling van regionale allianties, zoals het South Pacific Forum.Fiji is ook lid van het Gemenebest, hoewel het lidmaatschap in 1987 tijdelijk werd opgeschort en in 2000 opnieuw.

Uiterlijk in de geschiedenis van Fiji is het overgenomen door een legerstaatsgreep die op 5 december 2006 de controle over het land heeft overgenomen. De staatsgreep was een afsluiting van de weken van vermoedens na conflicten tussen Commodore Bainimarama en de gekozen premier Laisenia Qarase.Commodore Bainimarama heeft momenteel de controle over het land en nam de rol van president op zich.

Tussen al deze controverses in Fiji is het land nog steeds een bestemming voor sommige reizigers, en dit kanniet verwonderlijk, want Fiji overtreft echt zijn natuurlijke schoonheid en fascinerende mix van verschillende culturen.

Je bent misschien geïnteresseerd in