1. Homepage
  2. Niet gecategoriseerd

Geschiedenis van de kruidengeneeskunde

Geschiedenis van de kruidengeneeskunde
0

Geschiedenis van de kruidengeneeskunde

De geschiedenis van de kruidengeneeskunde opsporen en de oorsprong ervan achterhalen is geen eenvoudige taak.Eigenlijk weet niemand precies wanneer de geschiedenis van de kruidengeneeskunde precies begon.Recente archeologische vondsten hebben echter aangetoond dat planten in veel vroege beschavingen werden gebruikt voor begrafenissen en andere rituelen.

Sommige mensen beweren dat de geschiedenis van de kruidengeneeskunde begon in China in 2800 voor Christus.En hoewel het vroegste geschreven verslag van kruidenremedies inderdaad in dat Aziatische land werd gevonden, zijn de geschiedenis van de kruidengeneeskunde en het vroegste begin ervan grotendeels onbekend bij de moderne mens.

Zoals alle dingen met geschiedenis, heeft de geschiedenis van de kruidengeneeskunde een enigszins bewogen verleden.Het is in en uit de gratie geraakt bij de grote en gewone man.Op een gegeven moment werd het bestempeld als hekserij en beoefenaars werden vervolgd als ‘heksen’ of ’tovenaars’.In de moderne wereld van vandaag, waar er een groeiende bezorgdheid bestaat over de werkzaamheid en bijwerkingen van veel synthetische drugs, heeft de geschiedenis van de kruidengeneeskunde eindelijk zijn vruchten afgeworpen.

Hier volgt een korte geschiedenis.van kruidengeneesmiddelen, inclusief belangrijke data waarop belangrijke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden:

Geschiedenis van de kruidengeneeskunde — 2800-100 v.Chr.

Archeologische opgravingenleidde tot de ontdekking van een oude tekst in China die teruggaat tot 2800 voor Christus.Deze tekst, die de Pen Ts’ao wordt genoemd, is geschreven door Shen Nung en wordt beschouwd als de eerste schriftelijke vermelding van kruidengeneesmiddelen.

Circa 400 v.Chr. vond een andere belangrijke gebeurtenis plaats in de geschiedenis van kruidengeneesmiddelengeneesmiddel.Volgens historici werd rond deze tijd de eerste Griekse kruidentekst geschreven.Ook op dit punt in de geschiedenis van de kruidengeneeskunde ontwikkelde de beroemde vader van alle artsen, Hippocrates (van de eed van Hippocrates) de principes van voeding, lichaamsbeweging en geluk als de hoekstenen van gezondheid.

Geschiedenis van kruidengeneesmiddelen — 50-1500 n.Chr.

Omstreeks 50 n.Chr. had het Romeinse rijk zijn invloed verspreid over vele landen, en daarmee ook de kruidengeneeskunde en de handel in plantenrond het keizerrijk.

Honderdvijftig jaar later creëerde de kruidenbeoefenaar Galen een systeem voor het classificeren van ziekten en hun remedies.Dit systeem is een van de belangrijkste prestaties in de geschiedenis van de kruidengeneeskunde.

In de jaren 1200 verspreidde de pest, de Zwarte Dood genaamd, zijn tentakels over Europa.Veel traditionele kruidkundigen en apothekers probeerden de epidemie te stoppen met bloeden, zuiveren, kwik en arseen, maar zonder succes.

Drie eeuwen later had Hendrik VII van Engeland een grote invloed op de geschiedenis vankruidengeneeskunde in Europa door haar praktijk te promoten in het licht van het groeiende aantal ongetrainde apothekers.

Geschiedenis van de kruidengeneeskunde – het heden

In het jaar 2000 keurde de Europese Unie een wetgeving goed die ervoor pleitte dat alle kruidengeneesmiddelen onderworpen zouden moeten worden aan verplichte klinische tests die vergelijkbaar zijn met die voor conventionele geneesmiddelen.Alle kruidengeneesmiddelen zouden dus onder licentie vallen.

TOTAAL AANTAL WOORDEN – 476

KEYWORDS “Geschiedenis van de kruidengeneeskunde” – 15 (dichtheid = 3,1%)

Je bent misschien geïnteresseerd in