1. Homepage
  2. Geschiedenis

Geschiedenis van het skiën

Geschiedenis van het skiën
0

Geschiedenis van het skiën

Dus je houdt van skiën.Volgens jou de beste vorm van wintersport die er is.Het verslaat snowboarden en ijshockey.Maar wist je dat ski’s, voordat ze voor vrijetijdsbesteding werden gebruikt, zoals nu, essentieel waren voor werk en vervoer?

Volgens de geschiedenis van het skiën waren Zweedse mensen (want dat waren zede vroegst bekende mensen die ski’s gebruikten) ski’s gebruikten om van de ene plaats naar de andere te gaan in verband met hun werk.

Bij een recente opgraving in Zweden ontdekten archeologen dat deoudste bekende versie van ski’s waren breder en korter dan de ski’s die je gewend bent.Ze waren meer dan 4500 jaar oud.Niet alleen dat, maar als je rekening houdt met oude grot- en rotstekeningen, lijkt het alsof de geschiedenis van het skiën al lang daarvoor begon.

In Noord-Rusland en ScandinaviëIn landen waar de winters vaak lang en zwaar zijn, werden ski’s gebruikt door jagers of reizigers.Volgens de geschiedenis van het skiën waren deze vroege ski’s niet gebouwd voor snelheid.In plaats daarvan zijn ze ontworpen om de persoon op de sneeuw te houden terwijl hij bezig is met zijn werk.Ze zijn in wezen gemaakt om iemands overlevingskans in het hartje van de winter te vergroten.

Dit is lange tijd het doel van ski’s geweest.In de 18e eeuw beleefde de geschiedenis van het skiën echter een mijlpaal toen de mensen uit het Telemark-gebied in Noorwegen skiën tot een sport ontwikkelden.

Ze zagen de mogelijkheden van skiën als sport en zagen de mogelijkheden van skiën als sportkwam met ideeën over hoe je snelheden tijdens afdalingen kunstig kunt beheersen.Hun inventiviteit maakte al snel plaats voor de Telemark en de Christiana, die je nu kent als de Christie, volgens de geschiedenis van het skiën twee van de meest populaire plaatsen die door skiërs worden bezocht.

Naast het beheersen van de snelheid, omvatten andere methoden springen met hoge snelheid en praktisch elke skidiscipline van zowel alpine als noordse afkomst.

Aan het begin van de 19e eeuw begon de geschiedenis van het skiën nuomvatte zijn eerste georganiseerde evenement in skiën, springen en langlaufen.De populariteit van deze evenementen werd teruggebracht naar het begin van de 20e eeuw, toen de Europeanen het skisysteem gebruikten dat was ontwikkeld door hun Noorse buren om wereldevenementen te organiseren, waaronder de eerste Olympische Winterspelen.

De eerste Olympische Winterspelen.Olympische Winterspelen bevatten slechts 5 sporten en skiën was een van de hoogtepunten.Op dit punt in de geschiedenis van het skiën was het heersende systeem Scandinavisch.Maar later, toen de skiërs op zoek gingen naar steeds steilere hellingen, ontstond alpineskiën.Daarmee kwamen ski-uitrustingen en uitrustingen die ontworpen waren om skiërs te beschermen tegen de gevaren van deze extreme sporten.

Je bent misschien geïnteresseerd in