1. Hoofdpagina
  2. Geschiedenis

Geschiedenis van steroïden in de Verenigde Staten

Geschiedenis van steroïden in de Verenigde Staten
0

Geschiedenis van steroïden in de Verenigde Staten

Het jaar 1954 was misschien een ongelukkig jaar in de sportgeschiedenis van steroïden toen de anabole steroïden voor het eerst door het team werden gebruiktvan Russische gewichtheffers op het Wereldkampioenschap Gewichtheffen.

De Amerikaanse geschiedenis van steroïden in de sport begon in 1954. Dianabol (Methandrostenolone), de eerste anabole ooit in de geschiedenis van steroïden in de sport, werd voor het eerst op de markt gebracht in de Verenigde Statenin 1956. Dianabol, dat de Amerikaanse atleten vrijwel de weg vrijmaakte voor het gebruik van anabole steroïden, werd ontwikkeld door Dr. John Ziegler met de hulp van het farmaceutische bedrijf Ciba.

Anabole steroïden begonnen op grote schaal te worden gebruikt enmisbruikt in de Verenigde Staten.Het allereerste onderzoek naar steroïden in de geschiedenis van steroïden in de VS werd uitgevoerd in 1970, waarbij 5 Amerikaanse universiteiten werden ondervraagd.Uit het onderzoeksrapport bleek dat 15% van de universiteitsatleten in 1970 steroïdenmisbruikers waren.

De geschiedenis van steroïden in de Verenigde Staten laat verder zien dat anabolenmisbruik op middelbare scholen in Arizona in totaal 0,7% bedroeg, met 4% van de atletengaf in 1975 toe steroïden te gebruiken. En in 1984 gebruikte 20% van de universiteitsatleten steroïden in de Verenigde Staten.

Volgens een onderzoek in Minneapolis was het gemiddelde aantal steroïdenmisbruik in groep 8, 10 en 123% in 1986. Op een van de middelbare scholen in Minneapolis bedroeg het gebruik van steroïden 8% onder oudere mannelijke studenten.Volgens een enquête op een school in een buitenwijk van Chicago gaf 6,5% van de mannelijke studenten toe steroïden te gebruiken en gaf 2,5% van de vrouwelijke studenten toe steroïden te gebruiken in 1988.

Volgens de geschiedenis van steroïden in de VS schatten enquêtes in 1989 dater waren in het hele land 500.000 adolescenten die steroïden misbruikten, en maar liefst 1 miljoen steroïdenverslaafden van alle leeftijden in de Verenigde Staten.

Het jaar 1990 was het keerpunt in de geschiedenis van steroïden in de Verenigde Staten.De Amerikaanse federale wet heeft in november 1990 alle anabole steroïden opnieuw geclassificeerd als gereguleerde gevaarlijke stoffen.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter