1. Homepage
  2. Nieuws

Geschiedenis van het televisienieuws

Geschiedenis van het televisienieuws
0

Geschiedenis van het televisienieuws

We hebben allemaal baat bij televisienieuws.Het zijn nieuwsinhouden over wereldwijde gebeurtenissen, nationale verhalen of lokale gebeurtenissen. Televisienieuws maakt deel uit van de manier waarop we informatie krijgen over actuele gebeurtenissen en helpt ons om te gaan met omstandigheden die het hedendaagse leven en ons individuele leven bepalen.Maar heb je je ooit afgevraagd wanneer de geschiedenis van het televisienieuws begon?

Geschiedenis van het televisienieuws

Vóór de eerste uitzending van het televisienieuws werd het dagelijkse nieuws uitgezonden op eenin 1938 regelmatig met het programma “World Today” op CBS.Ontwikkeld door Edward R. Murrow, de lengte was slechts 15 minuten en werd ’s avonds uitgezonden.Tien jaar later begon CBS TV News uit te zenden, geïnitieerd door Douglas Edwards en geproduceerd door Don Hewitt.Sindsdien is televisienieuws een onmisbaar middel geworden om informatie te verspreiden onder een groot publiek.

In 1950 begon televisienieuws zich te ontwikkelen en te experimenteren met andere formaten, zoals het programma “See ItNow” onder leiding van Don Hewitt en geproduceerd door Fred Friendly, die een tijdschriftformaat had en werd uitgezonden van cost-to-coast.Dit werd mogelijk gemaakt door gebruik te maken van de zojuist voltooide coaxkabel.

Tegen de jaren 1950 vonden opeenvolgende ontwikkelingen in het televisienieuws plaats.Ook andere televisienetwerken begonnen onbewust bij te dragen aan de geschiedenis van het televisienieuws.Pat Weaver lanceerde via NBC de ‘Today’, een ochtendshow in een tijdschrift op 14 januari 1952. Op 23 september van hetzelfde jaar konden Amerikanen luisteren naar de toespraak van president Nixon op Checkers.

Een van de opmerkelijkste uitzendingen in de geschiedenis van het televisienieuws waren de live uitzendingen van de Army-McCarthy-hoorzittingen die vanaf 22 april 1954 gedurende 36 dagen werden uitgezonden voor wel 20 miljoen kijkers.
}

Technische vooruitgang zorgde voor een snelle groei van de televisie-industrie.CBS ontwikkelde videobanden voor gebruik in de nieuwsshow van Douglas Edwards in 1956. Door de ontdekking van videobanden konden nieuwsmensen op een later tijdstip vooraf opgenomen nieuwsgebeurtenissen doorgeven met behulp van videoclips.

De lanceringvan TELSTAR, de pionier op het gebied van communicatiesatellieten, in een baan om de aarde gebracht door AT&T hielp bij het verbeteren van de manier waarop televisienieuws werd uitgezonden.CBS en NBC waren echter de heersende autoriteiten in het televisienieuws.CBS experimenteerde met verlengd nieuws in tijdschrift-/documentaireformaat via “60 Minutes”.

Via satellietuitzending werd in 1969 de uitzending van de maanlanding mogelijk, die werd bekeken door94% van de televisiehuishoudens.Na de successen van het televisienieuws leverde Ted Turner in 1980 een grote bijdrage aan de geschiedenis van het televisienieuws door het Cable News Network (CNN) te lanceren, een kabelkanaal in de VS dat 24/7 nieuws uitzond op verschillende locaties uit de hele wereld.de wereld.

Je bent misschien geïnteresseerd in