1. Homepage
  2. Geschiedenis

Geschiedenis van hete saus – Een verhaal om van te watertanden

Geschiedenis van hete saus – Een verhaal om van te watertanden
0

De geschiedenis van hete saus: een verhaal om van te watertanden

De geschiedenis van hete saus is de geschiedenis van ondernemende mannen die door de vurige kou werden ontslagen om dehete saus die een rage is onder de fijnproevers.De geschiedenis van hete saus beschrijft ook hun inspanningen om ingenieuze variaties op hete saus te creëren die bijna elke keuken ter wereld sieren.

Saushistorici hebben informatie voornamelijk verzameld van de etiketten op de flessen hete saus die ze bevattenin privécollecties.Advertenties voor hete saus verkregen uit stadsgidsen en kranten zijn andere bronnen.Informatie is over het algemeen schaars, maar wat er ook beschikbaar is, wijst op een rijke en gevarieerde geschiedenis van hete saus.

De vlammende hete saus had een bescheiden begin in de vorm van cayennesaus op de manier van Massachusettsterug in 1807.

1849 is een mijlpaal in de geschiedenis van hete saus.De eerste sausimport vond plaats in 1849, toen de Engelse Lea & Perrin’s Worcestershire-saus zijn weg vond naar de VS en kolonel White de eerste geregistreerde tabasco-koude oogst kweekte.

Kolonel White bereidde ’s werelds eerste sausTabasco-saus en adverteerde het.Hete saus was nu echt gericht op commercialisering.

Een variatie op de hete saus kwam uit in 1860 toen J. McCollick & Co. uit New York City een Bird Pepper Sauce produceerde.

Maar de hete saus sprak pas echt tot de verbeelding van het publiek met Edward McIlhenny’s gerijpte Tabasco hete saus in 1868.

1870 en 1906 zijn highwatermerken in de geschiedenis van hete saus, vanwaar McIlhenny een patent verwierf op de Tabasco-variëteit van hete saus en de McIlhenny-clan het handelsmerk Tabasco, respectievelijk.

Marketing voor hete saus was baanbrekend met het in Chicago gevestigde bedrijfAdvertentiekopie van William Railton uit 1877 voor zijn Chilly Sauce, waarin hij werd gepositioneerd als een exotische variëteit met medicinale voordelen.

De legendarische Poppie’s Hotter ’n Hell-pepersaus had zijn ligplaatsen in Zuid-Louisiana onder PoppieDevillier in 1893.

Het succes van de hete saus Tabasco opende de sluises om te experimenteren met verschillende smaken.Zo produceerde Charles Erath uit New Orleans in 1916 de Red Hot Creole Pepper Sauce;in 1923 maakte Crystal Hot Sauce zijn debuut met dank aan Baumer Foods, Louisiana;in 1941 zorgde de La Victoria Sales Company voor opschudding met rode tacosaus, groene tacosaus en enchiladasaus.

Deze experimenten waren niet alleen voorbehouden aan ondernemers.Ook huisvrouwen waren bezig met hete sauzen, zoals blijkt uit recepten voor barbecue- en currysauzen die te vinden zijn in ‘Mrs.Hill’s nieuwe kookboek”.Hete saus had zich als een lopend vuurtje verspreid.

De hete saus-moloch rolde verder met de picante-saus van David Pace, gemaakt in 1947 en Chris Way’s Dat’l Do It Sauce en Hellish Relish, inhet begin van de jaren ’80.

Uit de geschiedenis van hete saus blijkt dat Los Angeles toonaangevend is als het gaat om de consumptie van hete saus, met een consumptie van 3,3 miljoen gallons in 1990.

De moderne geschiedenis van hete saus staat bol van fabrikanten als Sauces & Salsas Ltd, Le Saucier, de eerste gespecialiseerde sauzen- en hetesauswinkel en Chi-Chi’s die strijden om een ​​deel van de honger van de consument.Hete saus verkoopt zeker als zoete broodjes.

Je bent misschien geïnteresseerd in