1. Homepage
  2. Economie

Hoe gaat u om met de rentetarieven die gepaard gaan met een herfinancieringshypotheek?

Hoe gaat u om met de rentetarieven die gepaard gaan met een herfinancieringshypotheek?
0

Hoe gaat u om met de rentetarieven die gepaard gaan met een herfinancieringshypotheek?

Uw kredietverstrekker probeert u ervan te overtuigen dat u een herfinancieringshypotheek moet aanvragenzodat u kunt overstappen naar een hypotheek met een vaste rente.Volgens uw geldschieter moet u deze actie ondernemen als u vrij wilt zijn van de grillige verschuivingen van de markttarieven.Maar hoe wordt uw hypotheek beïnvloed door de economie?

Determinanten van rentetarieven

Zoals met alles op de markt, zijn uw hypotheekrentetarievenbepaald door het samenspel van vraag en aanbod.Als het lenen hoger is en de economie sterk is, stijgen de rentetarieven.Wanneer lenen minder is en de economie zwak is, dalen de rentetarieven.

Maar het zijn niet alleen de marktkrachten die het toneel vormen.Er is ook de Federal Reserve.Wat de FBI ook doet en waar ze zich ook vestigen, de Fed-fondsen spelen een cruciale rol.

De Federal Funds Rate

Wat is nu een federaal fondstarief?Ook wel de Fed Funds Rate genoemd, dit is de rente die in rekening wordt gebracht wanneer banken geld lenen aan andere banken.De looptijd van het tarief duurt slechts twee jaar of minder, waardoor het een kortlopend type is.Het gedrag van de Federal Funds-rente is van invloed op de kortetermijnrente op hypotheken.

Zoals eenvoudige economische wetten zouden zeggen, wanneer de kortetermijnrente daalt, zullen de leningen en uitgaven waarschijnlijk toenemen.Het resultaat is inflatie en de Federal Reserve probeert dit te vermijden.

Wat de lange rente betreft, dit zijn tarieven die tien jaar of langer meegaan in termen van looptijd.De kortetermijnrente beïnvloedt hen indirect.Ze stijgen meestal wanneer pogingen om de inflatie te temperen in het spel komen.Wanneer de inflatie tot ongewenste hoogten stijgt, probeert de Fed de situatie te verhelpen door de kortetermijnhypotheekrente te verhogen.Mensen van wie de financiën ernstig worden beïnvloed door marktbewegingen van de rentetarieven, worden gedwongen alternatieven te overwegen.

Houd rekening met het advies van uw geldschieter en grijp die herfinancieringshypotheek

Uw kredietverstrekker kan toch gelijk hebben.Misschien heb je die herfinancieringshypotheek wel nodig.Al deze gesprekken over hypotheekrente zijn Grieks voor u en het laatste wat u nodig heeft, is erover te moeten waken, al was het maar om uw herfinancieringshypotheekbetalingen bij te houden.Misschien is die aanpasbare hypotheekrente waar je nu in zit gewoon niet verlaagd voor jou.

Het verschil tussen een variabele rente hypotheekrente en een vaste rente hypotheekrente

Weet u trouwens al wat een verstelbare rentevoet is?Wat is het verschil met een hypotheekrenteaftrek met vaste rente?Een aanpasbaar tarief is het type rente dat onderhevig is aan de veranderingen in de markt.Dit betekent dat je door veranderingen in de economie ineens met een onverwacht hoge rente te maken kunt krijgen.

Een vaste rente daarentegen is het type dat ongewijzigd blijftdoor de markttrend.Het blijft hetzelfde, ongeacht welke verschuivingen er in de economie optreden.Het is stabieler en voorspelbaarder.

Ga door en luister naar het advies van uw kredietverstrekker.Grijp die herfinancieringshypotheek nu het bod nog loopt.

Je bent misschien geïnteresseerd in