Hoeveel spyware-items infecteren uw computer?

Hoeveel spyware-items infecteren uw computer?

Ik had zojuist per ongeluk een plug-in met de naam Intelligent Explorer aan mijn browser toegevoegd.Wat een nachtmerrie!Ik heb nog een artikel over dit onderwerp, maar dit brengt een punt naar voren.Spyware of adware-items infecteren voortdurend computers.De meeste computers hebben er geen bescherming tegen.Het meest beangstigend is de frequentie ervan.Van de InfosecWriters-website: “Volgens een onderzoek uit 2004 van America Online en de National Cyber ​​Security Alliance was 91% van de ondervraagde gebruikers bekend met de term spyware. Slechts 53% geloofde dat hun computers geïnfecteerd waren, maar uit een scan bleek dat 80Op % van hun pc’s was een of andere vorm van spyware geïnstalleerd.” Er staat verder: “…Het gemiddelde aantal spywarecomponenten per computer was 93 en één computer had er meer dan duizend.”

Wat is spyware?

Butte College (www.bctv.butte.edu/support/spyware.html) biedt deze definitie:

“De term ‘spyware’ wordt breed gedefinieerd als elk programma dat zonder toestemming uw computer binnendringt en zich op de achtergrond verbergt terwijl het ongewenste wijzigingen aanbrengt in uw gebruikerservaring.

}Spyware is over het algemeen niet ontworpen om uw computer te beschadigen. De schade die het aanricht, is meer een bijproduct van zijn belangrijkste missie, namelijk u gerichte advertenties aanbieden of uw browser geeft bepaalde sites of zoekresultaten weer.

Momenteel is de meeste spyware alleen gericht op het Windows-besturingssysteem (Internet Explorer).”

Eerlijk gezegd kan spywareonschadelijk zijn, tracking cookies doen bijvoorbeeld niet veel.Hoewel dergelijke dingen inbreuk maken op uw privacy, schaden ze niet echt iets.Andere zijn echter extreem gevaarlijk.

Dus wat doe je eraan?

Geen enkel spywareprogramma lijkt alles te doen, maar er zijnzijn er veel goederenoplossingen die kunnen helpen.Hier is een lijst met enkele van de beste spywaretools om te bekijken:

1) Probeer Ad-Aware 6.0 Professional van LavaSoft (er is ook een gratis versiemet minder functionaliteit)

2) Spybot Search & Destroy van PepiMK Software

3) Xoftspy van Pareto Logic

5) Spyware Guard van Javacool Software is een gratis programma

4) Pest Patrol (nu onderdeel van Computer Associates door acquisitie)

5) McAfee Anti-Spyware

Eén ding is zeker: u moet spyware serieus nemen.Om de een of andere reden denken te veel mensen dat antivirusoplossingen de ultieme oplossing zijn.Dat zijn ze niet.

En als al het andere faalt?

Tot slot, hoe ingrijpend het ook lijkt, als uw computer is geïnfecteerd meteen groot aantal spywareprogramma’s, is de enige oplossing die u mogelijk heeft een back-up van uw gegevens te maken en het besturingssysteem volledig opnieuw te installeren.

Berichtnavigatie

De mobiele versie afsluiten