1. Homepage
  2. Nieuws

Hoeveel nieuws is goed nieuws?

Hoeveel nieuws is goed nieuws?
0

Hoeveel nieuws is goed nieuws?

Ik weet niet zeker of de timing van de toewijzing van de “nieuwsvrije zone” van vorige maandzijn slechter of beter geweest.Hoe kan ik, twee dagen nadat de verwoestende tsunami Azië trof, realistisch verwachten dat je een tweedaagse pauze neemt van het nieuws?Ik vraag me af of het een beetje ongevoelig van me leek om zoiets te suggereren.Maar hier komt het interessante deel: toen ik de nieuwsbrief verstuurde, zat ik midden in een nieuwsstaking van een week en had ik nog niets gehoord over de ramp.Terwijl de rest van de wereld toekeek hoe de tragedie zich ontvouwde, was ik bezig met een winterslaap.

Toen ik erover hoorde, dacht ik na over de implicaties van “vermist”dit enorme evenement.Hoe graag ik me ook zou kunnen voorstellen dat mijn kennis van de gebeurtenis een positief effect op de regio zou hebben gehad, ik ben er vrij zeker van dat de mensen die door de tsunami zijn getroffen mijn onwetendheid niet hebben opgemerkt.

Op een meer persoonlijk niveau: als ik over de tsunami had gehoord toen deze voor het eerst toesloeg, zou het informatiejunkie in mij hebben aangedrongen op een agressieve campagne voor het verzamelen van informatie.Ik hoef alleen maar terug te kijken naar de laatste Golfoorlog als voorbeeld.Tijdens het hoogtepunt van die oorlog registreerde ik elke dag meer dan een uur aan online nieuwsgaring.Als ik het uitreken, heb ik in de loop van die oorlog meer dan veertig uur besteed aan het verzamelen van informatie die van beperkt (of niet) nut is.

Ik zal die tijd niet langer verspild noemenwant het bood me een geweldige kans om mijn prioriteiten opnieuw te evalueren.En die ervaring heeft mijn acties met betrekking tot de tsunami geïnformeerd.In plaats van in de foto’s, video’s, verhalen en discussies van het evenement te duiken, heb ik mijn nieuwsgaring beperkt tot korte updates.

Mijn nadenken leidde me ook tot de vraag van waarde: wat isde waarde van nieuwsgaring?Welk voordeel levert het op?Hoe dient het mij, mijn familie, mijn gemeenschap, de mensen die getroffen zijn door een nieuwsgebeurtenis?Opnieuw vroeg ik me af wat het nut is van de tijd die ik besteed aan het kijken, lezen of luisteren naar het nieuws?Net als bij mijn ervaringen met het verzamelen van nieuws in de Golfoorlog, vind ik het moeilijk manieren te bedenken waarop het verzamelen van informatie nuttig kan zijn.

In dit tijdperk van directe toegang tot informatie hebben we te maken methet vermogen om letterlijk binnen enkele seconden passieve waarnemers te worden van gebeurtenissen waar ook ter wereld.Dat vermogen brengt een risico en een uitdaging met zich mee.

Het risico is dat het observeren van geografisch ontoegankelijke gebeurtenissen – vooral tragische gebeurtenissen – een gevoel van hulpeloosheid in ons kan creëren.Mijn persoonlijke ervaring laat zien dat het verzamelen van nieuws een zichzelf in stand houdende cyclus van machteloosheid op gang brengt: we kijken naar het nieuws, raken erdoor van streek, hebben het gevoel dat we niets kunnen doen om te helpen, raken meer van streek, kijken meer nieuws in de hoop dathet wordt beter…maar dat gebeurt nooit.

De uitdaging is dus om een ​​manier te vinden om die cyclus van machteloosheid te doorbreken en een balans te vinden tussen ons verlangen om geïnformeerd te worden en ons verlangen om aanwezig te zijn in ons eigen leven enactief bijdragen aan de verbetering van onze wereld.

Hoe kunnen we dat doen?Hier zijn enkele suggesties.

De belangrijkste stap is om de tijd voor het verzamelen van nieuws te beperken.Kijk je momenteel naar het ochtend- en avondnieuws op tv, probeer er dan een over te slaan.Als je tijdens je woon-werkverkeer naar nieuwsradio luistert, schakel dan voor één richting over op muziek of boeken op band.Als uw internethomepage nieuwskoppen weergeeft, schakelt u over naar een nieuwsloze homepage en kiest u de tijd waarop u nieuws verzamelt.

De volgende stap is om uzelf weer in uw kracht te zetten, om van een plek van hulpeloosheid af te komen.tot het besef dat je de macht hebt om waardevolle steun en hulp te bieden.Je hebt specifieke vaardigheden en middelen die je kunt toepassen op plaatsen en mensen in nood.Hier volgen enkele manieren om uw talenten om te zetten in tastbare ondersteuning.

Stuur positieve gedachten en gebeden:

Hoewel dit misschien geen “tastbare””actie, dat is het.Je hebt gehoord van de kracht van positief denken met betrekking tot je eigen overtuigingen en doelen, maar die kracht strekt zich uit tot iedereen in de wereld.Alles op deze aarde is met elkaar verbonden op manieren die we nog maar net beginnen te begrijpen.Wanneer je overdag bewust de tijd neemt om je positieve gedachten en gebeden te “stralen” naar de mensen die getroffen zijn door een tragedie, worden die gedachten en gebeden zeker ontvangen.Je ziet misschien niet de resultaten van je acties, maar je geeft die mensen een geweldig cadeau.

Geld doneren:

Hoewel de kosten van het leven nooit volledig kunnen wordengemeten, loopt de financiële schatting voor de genezing, opruiming en wederopbouw in de nasleep van deze ramp in de miljarden dollars.Wat u kunt geven lijkt misschien onbeduidend in vergelijking met het totale benodigde bedrag, maar het is door de kracht van collectief geven dat er aanzienlijke hulp wordt geboden.Veel van onze lokale winkels hebben inzamelfondsen opgericht.Als ik een bijdrage van $ 5,00 toevoeg aan een boodschappenrekening van $ 85,00, merk ik het effect nauwelijks op, maar als Whole Foods de bijdragen van al hun klanten combineert, zal de impact op het leven van mensen in Azië aanzienlijk zijn.

Doe lokaal vrijwilligerswerk:

Door minder tijd te besteden aan het verzamelen van nieuws, creëer je een stuk extra tijd.Als je een deel van deze “extra” tijd aan lokale organisaties besteedt, begin je actief uit de cirkel van hulpeloosheid te breken.Wanneer je eten serveert in een plaatselijke opvang voor daklozen, of een gewonde vogel voert in een opvangcentrum voor wilde dieren, of naschoolse bijles geeft aan kinderen in achtergestelde buurten, ben je in staat om het onmiddellijke, tastbare en krachtige effect te zien dat je kunt hebben opde wereld.

Bedenk je eigen manieren om de cyclus te doorbreken.Hoe kun je jezelf in je kracht zetten?Welke vaardigheden, talenten of middelen kun je bijdragen aan mensen en plaatsen in nood?

Stel je een ideale balans voor tussen nieuwsgaring en actieve betrokkenheid.In het bovenstaande citaat vraagt ​​TS Eliot: “Waar is het leven verloren in de levenden?” Verlies je leven niet langer aan het nieuws en begin te leven op de manier die voor jou goed voelt.

Je bent misschien geïnteresseerd in