1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

Hoe u een gezond gevoel van eigenwaarde opbouwt

Hoe u een gezond gevoel van eigenwaarde opbouwt
0

Hoe u een gezond gevoel van eigenwaarde opbouwt

Wat anderen over ons visualiseren of verwoorden en wat we in onze omgeving of dagelijkse activiteiten ervaren, is vaak van invloed op de perceptie vanwie we denken dat we zijn.Als we meer positieve dan negatieve dingen over ons horen of ervaren, hebben we waarschijnlijk meer zelfrespect.Als we meer negatieve dan positieve dingen over ons horen of ervaren, hebben we waarschijnlijk een lager zelfbeeld.

Daarom heeft iemand die net is ontslagen, waarschijnlijk een lager zelfbeeld.Een kind dat herhaaldelijk is verteld dat hij of zij niet deugt, zal waarschijnlijk een laag zelfbeeld ontwikkelen.

Een werknemer die altijd wordt berispt door zijn baas, zal waarschijnlijk een laag zelfbeeld hebben.Een partner die zich niet geliefd en niet gewaardeerd voelt, zal een gevoel van laag zelfbeeld hebben, of zich uiteindelijk in de loop van de tijd ontwikkelen.

Een laag zelfbeeld bemoeilijkt het vermogen van een persoon om boven zijn huidige positie uit te stijgenleven.Gebrek aan eigenwaarde is ongezond.Een laag zelfbeeld is als een self-fulfilling prophecy in die zin dat het helpt om de afgestompte zintuigen van een persoon te bestendigen, zich minder creatief en minder productief te voelen en die buitengewone levenslust te missen.

Een laag zelfbeeld kan iemand depressief en lichamelijk makenziek.In extreme gevallen kan een laag zelfbeeld mensen ertoe aanzetten zichzelf te vernietigen of het leven van een ander op de een of andere manier negatief te beïnvloeden.

Er zijn twee haalbare manieren om het gebrek aan zelfrespect te bestrijden.De eerste manier is iets dat je nu zelf kunt doen.De andere manier vereist de hulp van een professional.

Laten we vooral aandacht besteden aan de eerste methode.Het is niet alleen gratis, maar deze eenvoudige en gemakkelijke oefening kan nu meteen worden gedaan!

Je zult een groter gevoel van eigenwaarde ervaren als je weet dat je jezelf hebt kunnen helpen bij het vervullen van je eigen verlangens, ambities ofdoelen.

De eerste stap om jezelf naar een blijvende ommekeer te leiden, is die eerste stap of actie te zetten en iets te bereiken.Begin met de kleine dingen die gemakkelijk kunnen worden voltooid.Als je eenmaal iets hebt bereikt, ga dan verder met het voltooien van extra kleine taken of het werken aan andere gebieden waar verbetering gewenst is.Laat deze cumulatieve inspanningen en prestaties op elkaar voortbouwen.Als je trots bent op je vooruitgang, krijg je niet voor niets de brandstof om dit proces of deze reis voort te zetten.

Ben je een banketbakker?Begin met bewegen en doe wat aan lichaamsbeweging!Rook je?Stop met roken!

Wees niet te ambitieus.Onthoud dat u wordt geadviseerd om eerst kleine dingen te bereiken.Als je gewenste taken in het begin nog steeds overweldigend lijken of als ontmoedigende uitdagingen, pak deze projecten dan aan in kleinere stukjes of activiteiten.Dit zal je helpen om het momentum in de goede richting te krijgen.

Een wandeling van tien minuten per dag is al een kleine prestatie.Halvering van het roken is al een kleine prestatie.

Hoewel deze kleine dingen onbeduidend lijken, zullen ze een sneeuwbaleffect hebben op de ontwikkeling van uw gevoel van eigenwaarde.Dit zal leiden tot de uiteindelijke realisatie van al je doelen, de ontdekking en het loslaten van het hoge gevoel van eigenwaarde dat “in” jou verborgen en wachtend is!

Je bent misschien geïnteresseerd in