1. Hoofdpagina
  2. Geschiedenis

Hoe uw slechte kredietgeschiedenis uw kans op het krijgen van een lening schaadt

Hoe uw slechte kredietgeschiedenis uw kans op het krijgen van een lening schaadt
0

Hoe uw slechte kredietgeschiedenis uw kans op een lening schaadt

Het verkrijgen van een lening of welke vorm van financiering dan ook kan een echte uitdaging zijn.Als u een slecht kredietverleden heeft en u probeert een beveiligde lening te krijgen of een huis te kopen, zult u meestal nog meer werk moeten verzetten om een ​​geldschieter te vinden die bereid is u het geld te lenen.U zult ook een hogere rente moeten betalen dan iemand met een zuivere kredietgeschiedenis.

Wat is kredietgeschiedenis?

Voordat u vertrektop zoek naar een lening, is het van cruciaal belang dat u meer weet over uw kredietwaardigheid.Dit is een opname van al uw financiële verplichtingen uit het verleden en bevat informatie over uw terugbetalingsbetrouwbaarheid en het totale bedrag aan schulden dat u heeft.

Leningverstrekkers kijken naar deze gegevens om uw kredietwaardigheid te bepalen,meestal door u een kredietscore toe te kennen.Hoe lager uw kredietscore, hoe kleiner de kans dat een geldschieter u een lening verstrekt.

Hoe is uw kredietgeschiedenis verslechterd?

Uwkredietgeschiedenis is een doorlopende registratie van informatie over u en uw financiën, dus elke keer dat u een betaling mist, wordt dit in het bestand vastgelegd.Dit is hetzelfde als u ooit een schuld bent kwijtgeraakt of een financieel contract niet bent nagekomen.

Alles wordt vastgelegd in dit dossier, gemiste hypotheekbetalingen, terugneming, faillissement, CCJ’s, IVA’s, creditcarddefaults, enzovoort.

Kredietinformatiebureaus verzamelen andere informatie over u, zoals wijzigingen in werk of adres.Als uit uw gegevens blijkt dat u dergelijke wijzigingen regelmatig aanbrengt, zal dit ook uw kredietscore verlagen.

Komt u ooit in aanmerking voor een lening?

Over het algemeen kunt u nog steeds een beveiligde lening of hypotheek krijgen, maar er kunnen bepaalde beperkingen gelden voor uw lening.Vanwege de huidige schuldencultuur zijn er steeds meer kredietverstrekkers die zich specialiseren in leningen voor mensen met een slechte kredietwaardigheid.Houd er wel rekening mee dat er waarschijnlijk een hogere rente in rekening wordt gebracht en dat u misschien een lager leenbedrag krijgt aangeboden.

Het positieve hiervan is dat u, zodra u de lening heeft afgesloten, kunt beginnen met reparerenuw ongunstige kredietgeschiedenis door regelmatig en op tijd te betalen.Het zal wat tijd kosten om uw kredietgeschiedenis te verbeteren, maar het zal gebeuren.

Welk type lening kunt u krijgen?

Ude mogelijkheid hebben om voor een beveiligde lening of een ongedekte lening te gaan.Ongedekte leningen zijn moeilijker te krijgen omdat u geen onderpand als zekerheid voor de lening stelt.Dit is riskant voor de geldschieter, dus verwacht dat ze in deze situatie strengere leningsvoorwaarden eisen.

Voor gedekte leningen moet u daarentegen een vorm van activa als onderpand verstrekken.Meestal betekent dit dat u de lening met uw huis zeker stelt.De hoeveelheid geld die u kunt lenen en de rente die u betaalt, worden beïnvloed door uw kredietgeschiedenis, uw totale schuldbedrag en de waarde van uw huis.

Verschillende kredietverstrekkers wegen deze items verschillendmanieren, dus zorg ervoor dat u er meerdere raadpleegt om er een te vinden met een product dat bij u past.

Waar zoekt u een lening met een slechte kredietwaardigheid?

Voordat u vragen over leningen indient, moet u een aantal verschillende kredietverstrekkers en makelaars onderzoeken.Kom meer te weten over hun rentetarieven, eventuele speciale leningsvoorwaarden die ze nodig hebben en andere bijzonderheden over hun leningsproces.

U kunt al het onderzoek doen dat u wilt, maar pas op dat u dit niet doetin korte tijd een groot aantal leningaanvragen indienen.Dit soort activiteiten kan uw kredietgeschiedenis zelfs verder schaden.

Als u een ongunstige kredietgeschiedenis heeft, is de beste manier om een ​​goede lening te krijgen het gebruik van een onafhankelijke makelaar.Zorg ervoor dat ze niet gebonden zijn aan één kredietverstrekker maar toegang hebben tot een groot panel.Zoek uit welke kosten zij in rekening brengen en wat de redenen zijn om deze kosten in rekening te brengen.

Er is een groot aantal zowel beveiligde als ongedekte leningmakelaars in het VK, sommige zijn ethisch, andere nietzoveel mogelijk, dus zorg ervoor dat u met zo veel mogelijk mensen spreekt.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter