1. Homepage
  2. Geschiedenis

Belangrijke feiten over de geschiedenis van basketbal

Belangrijke feiten over de geschiedenis van basketbal
0

Belangrijke feiten over de geschiedenis van basketbal

Basketbal is een spel dat wereldwijd beroemd is.Er is niemand over de hele wereld die niet van basketbal af weet of zelfs maar van het spel heeft gehoord.En tegenwoordig zijn er verschillende competities en bestuursorganen voor het spel;NBA is de meest bekende competitie en FIBA ​​als het hoogste bestuursorgaan.Met zijn populariteit wordt basketbal nu in de meeste delen van de wereld gespeeld.De game is zelfs opgenomen in de Olympische Spelen.

Hoewel bijna iedereen de game kent, kent niet iedereen de geschiedenis van basketbal.Misschien weet slechts een deel van de basketbalfans hoe basketbal echt is begonnen en waar.Om basketbal en zijn geschiedenis beter te begrijpen, volgen hier enkele belangrijke feiten:

• James Naismith: hij is de uitvinder van basketbal.Hij is een Canadese opvoeder en sportrecreant.

• 1981: dit was het jaar waarin James Naismith basketbal uitvond.

•Springfield, Massachusetts – waar het spel is uitgevonden

Wist u dat?

• Dat James Naismith en zijn team ongeveer 14 dagen nodig hadden omvormen de regels van basketbal.

• Dat basketbal aanvankelijk werd gespeeld met perzikmanden als hoepels.

• Dat het daarna werd gespeeld met 9spelers op het veld per team.

•Dat het eerste balgebruik in basketbal eigenlijk een voetbal was.

Vanuit deze ontwikkelingen,basketbal evolueerde naar het spel dat we vandaag kennen.Deze evolutie kan worden toegeschreven aan de commissies en bestuursorganen van basketbal.

De geboorte van NBA

De geschiedenis van basketbal zal nooit compleet zijnzonder de introductie en ontwikkeling van de National Basketball Association of NBA te noemen.Het werd in feite opgericht in 1946. Hoewel er in de begintijd van de NBA veel geweldige spelers waren, geniet het niet van de verfijning en populariteit die het vandaag heeft.

Dit veranderde eind jaren 50 en begin jaren 60 toen Bill Russell in de competitie kwam.Met Russell en de Boston Celtics kreeg de NBA een nieuwe glans in de schijnwerpers toen het team 8 opeenvolgende kampioenschappen verzamelde.En in de jaren ’70 gaf de Larry Bird-Magic Johnson matchup NBA een nieuwe hoogte.De strijd van hun team om een ​​NBA-heerschappij wakkerde de belangstelling van veel mensen voor de game aan.

De roem en glorie die de NBA tegenwoordig heeft, wordt echter grotendeels toegeschreven aan Michael Jordan in de jaren ’80 tot en met de jaren ’90..

Basketbal, verfijnd

Door de jaren heen is basketbal gepolijst;de regels zijn gewijzigd dat er nu slechts 5 spelers per team op het veld spelen.Ook de perzikmanden werden vervangen door ijzeren velgen met nylon netten eronder.Ook het puntensysteem werd verfijnd.De voetbal werd vervangen door een officiële basketbal.Schieten op lange afstand of het driepuntsschot waren ook in het spel inbegrepen.Dit was pas in 1979 opgenomen in NBA-wedstrijden en in NCAA tot 1980. De American Basketball Association of ABA-competitie was de eerste die dit soort schot gebruikte.

Er zijn nog steeds veeldingen die je moet weten over de geschiedenis van basketbal.Wat hier staat is slechts basisinformatie.Mocht je een diepgaande studie van de geschiedenis van basketbal nodig hebben, dan kun je altijd een leerboek krijgen waarin alles over basketbal wordt besproken;van geschiedenis tot de meest geavanceerde technieken.

Het internet staat ook vol met informatie over de geschiedenis van basketbal en andere essentiële dingen over het spel.

Je bent misschien geïnteresseerd in