1. Homepage
  2. Wetenschap

Verbetering van de cellulaire communicatie met glyconutriënten

Verbetering van de cellulaire communicatie met glyconutriënten
0

De cellulaire communicatie verbeteren met glyconutriënten

Het lichaam is gewoon verbijsterend geweldig.Ik bedoel, als je denkt aan alle ingewikkelde biofysiologische dingen die het zelf doet zonder jouw hulp…

Hoe zit het dan met dat alles als je ziek wordt?Waarom is het de ene dag gezond en de andere dag ziek?Probeert je lichaam je te vertellen dat het bijna geen farmaceutische medicijnen meer bevat?Of het zegt: “Kijk eens wat er gebeurt als je me alleen maar junkfood geeft.”

Naar mijn mening, als iemand een bepaalde hoeveelheid van een nieuw type supplement genaamd ‘glyconutriënten’ inDoor hun dieet kunnen ze nog steeds junkfood eten – nou ja, zo nu en dan – en toch gezonder zijn dan de meeste mensen.

Laat me even teruggaan.Je weet het misschien niet, maar er is een zeer snelgroeiend, nieuw wetenschapsgebied genaamd glycobiologie.Het “glyco” -gedeelte van de naam betekent “zoet”.Kortom, glycobiologie heeft te maken met hoe cellen met elkaar communiceren.Wetenschappers hebben 8 zeer specifieke suikermoleculen of sacchariden ontdekt die van vitaal belang zijn voor een correcte, ziektevrije werking van uw cellen.

Dit is zeer geavanceerd spul en de meeste artsen in de VS hebben er geenidee dat het zelfs aan de horizon staat.Dus op dit moment weet u waarschijnlijk meer over glyconutritie dan uw arts.

Hoe dan ook, het ding om te onthouden over glyconutritie is dat het kristalheldere cel-tot-cel communicatie mogelijk maakt en dit is de meest vitale, belangrijkefunctie van glyconutriënten.

Laten we even kijken naar de implicaties van het woord ‘communicatie’.Voor mensen is communicatie “het overbrengen van verbale en non-verbale informatie en begrip tussen twee mensen.”Simpel genoeg.En wat gebeurt er als er een communicatiestoring is?Gevoelens zijn gekwetst, dingen worden niet goed gedaan, belangrijke dingen worden over het hoofd gezien, emoties laaien op, gevechten barsten los en soms vallen er doden.

Zo erg kan het worden als de communicatielijnen hapereneen puinhoop tussen mensen en het belangrijkste hier is dat het in wezen hetzelfde is met cellen.

Kijk, cellen hebben manieren waarop ze met elkaar communiceren en als dat systeem uitvalt, worden belangrijke berichten niet gecommuniceerd, verkeerdbericht WEL wordt gecommuniceerd en veel onschuldige cellen raken verstrikt in het kruisvuur.

Niemand wist hier veel van tot 1999 toen de wetenschapper, Günter Blobel, de Nobelprijs won voor zijn ontdekking hoe alle celleneiwitmoleculen gebruiken om met andere cellen te communiceren.Toen werd er nog een belangrijke ontdekking gedaan: deze suikermoleculen waar we het over hadden, spelen een zeer actieve rol in dit communicatieproces tussen cellen.

Het komt erop neer dat de wetenschap nu begint in te zien hoe belangrijk deze kleinesuikers of monosacchariden zijn voor kristalheldere cel-tot-cel communicatie.Dus als u weet dat uw lichaam niet genoeg van deze suikers aanmaakt vanwege uw dieet, stress en vervuiling, kan het zinvol zijn om te overwegen hoe u de hoeveelheid van deze suikers in uw dieet kunt verhogen met glyconutrition-supplementen.

Je bent misschien geïnteresseerd in