1. Homepage
  2. Geschiedenis

Verhoog de kredietscore – Hoe werken kredietscores?

Verhoog de kredietscore – Hoe werken kredietscores?
0

Kredietscore verhogen: hoe werken kredietscores?

Hoewel veel hypotheekverstrekkers en financiële experts consumenten waarschuwen voor het belang van een goede kredietscore,veel mensen herkennen de waarde niet.Bij het aanvragen van elk type krediet beoordelen potentiële kredietverstrekkers onze kredietgeschiedenis en baseren ze de goedkeuring van leningen op de inhoud ervan.Bij het aanvragen van direct krediet gebruiken kredietverstrekkers eenvoudig kredietscores.Hier volgen enkele tips om u te helpen begrijpen hoe krediet werkt, en tips om uw persoonlijke beoordeling te verbeteren.

De waarde van kredietscores

Kredietscores zijn een waardevol hulpmiddel voor kredietverstrekkers.Omdat banken en andere kredietverstrekkende instellingen dagelijks talrijke leningsaanvragen ontvangen, is het een uitdaging om te bepalen welke aanvragers moeten worden goedgekeurd.

Klantenverstrekkers hebben veel methoden om de kredietwaardigheid van een persoon te beoordelen..Om het proces te versnellen, beginnen verschillende geldschieters met het beoordelen van een kredietscore.Om de goede aanvragers van de slechte te scheiden, stellen ze een minimale kredietscore vast.Als uw score onder deze vereiste valt, wordt uw krediet onmiddellijk geweigerd.

Berekening van de kredietscore

Veel factoren spelen een rol bijkrediet scoren.Scores liggen tussen de 300 en 850. Hoe hoger de score, hoe beter het krediet.Hoewel het erg moeilijk is om een ​​perfecte kredietwaardigheid te hebben, is het mogelijk om een ​​goede kredietwaardigheid te behouden.Dit bestaat meestal uit scores boven de 680. Degenen die in deze categorie vallen, komen meestal in aanmerking voor de hoogste tarieven voor woningkredieten, autoleningen en creditcards.

Bij het berekenen van kredietscores zijn verschillende factoren van belangrekening mee gehouden.Bijvoorbeeld betalingsgeschiedenis, openstaande schulden, kredietduur en vragen.Betalingsgeschiedenis en openstaande schulden dragen grotendeels bij aan de kredietscore.

Betalingsgeschiedenis met schuldeisers is belangrijk omdat toekomstige geldschieters nieuwsgierig zijn of u op tijd betaalt of de gewoonte heeft om te laat te komen.Bovendien zal het hebben van te hoge schulden een negatief effect hebben op uw score.

Kredietscores verhogen

Kleine dingen kunnen uw kredietscore snel verbeteren.Begin om te beginnen met het opbouwen van een goede betalingsgeschiedenis met schuldeisers.Omdat betalingsgeschiedenis bijdraagt ​​aan 35% van de kredietscore, is het op tijd betalen van crediteuren een geweldige manier om uw score te verhogen.Verlaag bovendien uw openstaande schulden.Schulden dragen bij tot 30% van de score.Dus hoe meer schulden je hebt, hoe lager je score.Het is schadelijk om creditcards op hun maximale limiet te houden.Houd kaarten indien mogelijk op ongeveer 25% van hun maximale limiet.

Je bent misschien geïnteresseerd in