1. Hoofdpagina
  2. Economie

Uw benzineverbruik verhogen

Uw benzineverbruik verhogen
0

Uw benzineverbruik verhogen

Alsmaar stijgende gasprijzen hebben ertoe geleid dat veel mensen zo ongeveer alles proberen om het benzineverbruik van hun voertuigen te verhogen.Gedrukte advertenties en tv-infomercials die producten “gegarandeerd” verkopen om uw kilometerstand met 20%, 30% of meer te verhogen, zijn er in overvloed.Werken deze producten echt?Is er iets dat kan worden gedaan om het benzineverbruik van uw auto te verhogen?Is het echt mogelijk om aan de pomp vooruit te komen?

Het eerste dat opvalt, is dat er geen bewezen gadget of gasadditief is.De EPA heeft meer dan 100 verschillende items getest, van “mengselversterkers” tot brandstofleidingmagneten.De meeste van deze items vertoonden geen toename van het brandstofverbruik.Degenen die enige verandering vertoonden, vertoonden slechts marginale stijgingen.Het tijdschrift Popular Science ontdekte zelfs dat sommige van deze items het brandstofverbruik verlaagden.

U kunt het beste uw geld in uw zak houden als het gaat om kilometerverhogende items.De enige die een dikkere portemonnee ziet, is de fabrikant.Er zijn echter bewezen manieren waarop u uw brandstofzuinigheid kunt verhogen:

Rijd voorzichtig: Agressief rijden kan uw brandstofverbruik met maar liefst 33% verlagen, volgens de brandstofrichtlijn van de Amerikaanse overheid.economie website.Te hard rijden, snel accelereren en remmen zijn allemaal symptomen van agressief rijgedrag.Rijd voorzichtig en verstandig, en u geeft minder uit aan de pomp.

Houd u aan de gepubliceerde snelheidslimiet – Snelheidsovertredingen kosten u veel bij het benzinestation.Het benzineverbruik neemt dramatisch af bij snelheden van meer dan 60 mijl per uur.Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat je voor elke vijf mijl per uur die je de maximumsnelheid overschrijdt, genoeg extra brandstof verbrandt, wat overeenkomt met het betalen van twintig cent per gallon extra.

Verlicht.Omhoog – Verwijder overtollige voorwerpen uit uw auto en kofferbak.Voor elke 100 kilo extra gewicht in uw auto kunt u verwachten dat u uw benzineverbruik met maar liefst 2% kunt verlagen.

Breng uw banden op: als u uw banden goed oppompt, wordt het brandstofverbruik metgemiddeld 5%.Als bijkomend voordeel slijten uw banden gelijkmatiger en gaan ze ook langer mee.

Vervang uw olie- en luchtfilter – Vervang uw olie- en luchtfilter volgens het schema dat wordt aanbevolen door de fabrikant van uw auto(raadpleeg je handleiding voor dit schema).Door uw olie schoon te houden, hoeft uw motor niet zo hard te werken, en minder belasting van de motor staat gelijk aan een beter benzineverbruik.Een vuil luchtfilter is een onfeilbare kilometervreter.Een vuil luchtfilter kan er zelfs voor zorgen dat uw gasverbruik met maar liefst 10% toeneemt.

Tune Up Your Engine: als u zich aan het aanbevolen onderhoudsschema houdt, kunt u overal4%-10%.Bovendien rijdt uw auto beter en gaat hij langer mee.

Eenvoudige stappen zoals hierboven beschreven, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op het brandstofverbruik van uw auto.Als u op de juiste manier rijdt en goed voor uw auto zorgt, bespaart u aan de pomp meer geld dan welk gadget of additief ooit zou kunnen.

Eenvoudige stappen, zoals hierboven beschreven, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op het brandstofverbruik van uw autoefficiëntie.Door goed te rijden en goed voor uw auto te zorgen, bespaart u meer geld aan de pomp dan welk gadget of additief dan ook ooit zou kunnen.

Misschien bent u geïnteresseerd
zilverjet

Over de auteur

Laat een reactie achter