1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Internetveiligheid: hoe u het internetgebruik van uw kinderen kunt controleren

Internetveiligheid: hoe u het internetgebruik van uw kinderen kunt controleren
0

Internetveiligheid: hoe u het internetgebruik van uw kinderen in de gaten kunt houden

Het opzetten van bewakingscamera’s is te veel, om nog maar te zwijgen van ineffectief, als u toezicht wilt houdende activiteit van uw kinderen op internet.Wat u nodig heeft, zijn de juiste tools en processen om ervoor te zorgen dat de internetervaring van uw kinderen leuk en vooral veilig is.

Er is geen betere manier om uw kinderen in de gaten te houden dan doorbij ze zitten terwijl ze internetten.Op deze manier bent u er zeker van dat u weet welke sites ze bezoeken en wat ze online doen.

Het is ook belangrijk om de computer met internetverbinding in een open gedeelte van uw huis te houden, zodatdat je gemakkelijk kunt zien wat ze online doen.Dat gezegd hebbende, moet een computer met internetverbinding in hun kamer worden vermeden, omdat je ze niet kunt controleren als ze midden in de nacht online gaan.

Maar je kuntu200bu200bu200bniet bij ze zitten of elke beweging online bewaken, dus er zijn manieren om te voorkomen dat uw kinderen websites openen die niet geschikt zijn voor hun leeftijd.

Voor jongere kinderen, vooralvan 2 tot 10 jaar oud, wordt het ten zeerste aanbevolen om online webbrowsers voor kinderen te downloaden of te kopen.Speciaal gemaakte browsers voor kinderen hebben vooraf goedgekeurde websites waartoe kinderen toegang hebben.Deze browsers filteren ook websites die mogelijk ongepaste informatie voor uw kinderen bevatten.Andere coole functies van de kinderbrowser zijn een leuke, kleurrijke en gebruiksvriendelijke interface, een veilige, educatieve en kindvriendelijke omgeving.

Voor pre-tieners en tieners die hebben gewonnenniet genieten van de kinderbrowser, een manier om hun activiteit te volgen door de websitegeschiedenis te bekijken.Als ze niet slim genoeg zijn, weten ze niet hoe ze het moeten wissen.Als u websites vindt die ongepast voor hen zijn, blokkeer ze dan door ze toe te voegen aan het Windows’ “Hosts”-bestand, zodat ze de volgende keer dat ze toegang proberen te krijgen tot deze pagina’s, worden geblokkeerd.Of om de toegang van ongewenste sites vanaf uw computer vooraf te beschermen, stelt u internetfiltersoftware in, zoals Cyber ​​Snoop, ChildLock, AOL Parental Controls, BSafe Online, FilterPark, McAfee Internet Security Suite, Net Mop en meer.

Het wordt ook aangemoedigd dat u, als ouders, uw kinderen de juiste manier leert om internet te gebruiken.Verwijs ze naar goede websites over seksualiteit en gezondheid, en niet naar pornografie.

Het instellen van hardware zoals een router met internetfilterfunctie is een andere manier om te voorkomen dat uw kinderen toegang krijgen tot ongepaste websites.

Houd er rekening mee dat hardware en software alleen dienen als hulpmiddel en niet ter vervanging van uw fysieke begeleiding.

Je bent misschien geïnteresseerd in