1. Homepage
  2. Wetenschap

Inleiding tot Ayurveda

Inleiding tot Ayurveda
0

Inleiding tot Ayurveda

Natuurlijke gezondheid vat het zo ongeveer samen!Een goede gezondheid hoort natuurlijk te zijn.Farmaceutische bedrijven vertrouwen op ons om hun omzet te vergroten.Laat ze niet naar binnen kijken!Zorg voor je geboorterecht, namelijk een perfecte gezondheid.

De eenvoudigste manier om dit te doen is door een ayurvedische levensstijl te volgen.Dit is een oud gezondheidszorgsysteem dat gebaseerd is op jezelf gezond houden door een gezonde levensstijl te volgen.Klinkt eenvoudig, nietwaar?De waarheid is dat altijd!

Mensen bezoeken vaak ayurvedische artsen als ze gezond zijn.Door een eenvoudige polsdiagnose kan de arts zien of er diepgewortelde onevenwichtigheden zijn die tot ziekte kunnen leiden.Als dit het geval is, worden eenvoudige veranderingen in levensstijl geadviseerd.

Het gevaar is dus afgewend voordat het er is!

Zoals u kunt zien, is dit het tegenovergestelde van de moderne geneeskunde.Velen van ons mishandelen ons lichaam en haasten zich naar de dokter als we ziek zijn.

Dit zou belachelijk lijken voor een aanhanger van ayurveda!

Een ayurvedische levensstijl is plezierig.Het pleit ervoor om in harmonie te blijven met de wetten van de natuur.Dat betekent voldoende rust nemen, gezond en puur eten en lekker bewegen.Meditatie wordt aanbevolen.Als er enige onevenwichtigheid in het systeem is, kunnen geneeskrachtige kruiden worden aanbevolen.

Ayurveda, een Sanskrietwoord, betekent “wetenschap van gezondheid en lang leven”

Volgens deze wetenschap heeft ieder mens eenuniek lichaamstype [prakriti].Grofweg zijn deze onder te verdelen in drie typen, Vata, Pitta en Kapha.Combinaties van één, twee of alle drie typen zijn echter mogelijk.

Elk type is vatbaar voor verschillende aandoeningen.Dit betekent niet dat ze ze zullen krijgen.Ze moeten op bepaalde gebieden gewoon beter opletten.

Vata-types zijn bijvoorbeeld vaak angstig, pitta’s boos en kapha’s veel te ontspannen!

Ik heb horen zeggen dat na eenmaaltijd een vata-type moet gaan liggen en rusten, pitta’s gaan wandelen en kapha’s doen de afwas.

Ik weet zeker dat de kapha-types daar bezwaar tegen zullen hebben!

Zoals de titel zegt.zegt dat dit slechts een inleiding tot ayurveda is.Ik hoop echter dat ik je eetlust heb aangewakkerd!

Je bent misschien geïnteresseerd in