1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

Is individuele hypnose gevaarlijk?

Is individuele hypnose gevaarlijk?
0

Is individuele hypnose gevaarlijk?

Velen zijn zich er misschien niet van bewust dat hypnose hen dagelijks overkomt, maar men zou zich toch kunnen afvragen: is individuele hypnosegevaarlijk?

Veel mensen weten nog niet of ze daadwerkelijk gehypnotiseerd zijn of in een staat van hypnose verkeren en verrassend genoeg gebeurt dit vaker dan je zou denken.

Heeft u zich ooit afgevraagd wat er in uw hersenen gebeurt als u wordt overgehaald door zeer overtuigende verkooppraatjes van een verkoper of een televisie- of radioreclame?

Ofzonder het te weten meezingen met een commerciële jingle die wordt afgespeeld via een omroepinstallatie in een kruidenierswinkel of supermarkt?

De kans is groot, en zeer waarschijnlijk, dat je wordt gehypnotiseerd.

Hoewel bij een veel lagere mate van hypnose die ons dagelijks leven beïnvloedt, is het een feit dat de staat van hypnose bestaat.

De meeste mensen geloven dat hypnoseeen wereld van verbeelding en een reis door het onderbewuste, die het verschil aangeeft tussen verbeelding en werkelijkheid.

Van alle vele wetenschappelijke concepten over hypnose, is het meest populaire van alle verwante concepten dathet is een manier om rechtstreeks toegang te krijgen tot de menselijke geest.

Normaal gesproken verkeert men in een staat van mentaal bewustzijn, vooral tijdens het normale denkproces dat plaatsvindt in onze hersenen, zoals autorijden, koken, achter een computer werken of zelfs door het gangpad van een kruidenierswinkel of supermarkt lopen.

Neem bijvoorbeeld het feit dat we in de gebruikelijke en normale gemoedstoestand nadenken over problemenof kansen bedenken terwijl we ze zien en beoordelen, en ons bewust zijn van het feit dat we op een bepaald moment spreken of proberen te onthouden waar u een boek dat u aan het lezen bent, heeft gelaten.

Maar terwijl de bewuste geest aan het werk is tijdens de ‘bewuste’ of waakfase, werkt de onderbewuste geest tegelijkertijd ook op de achtergrond door een sleutelrol te spelen bij het verwerken van het ‘subliminale’ en ‘imaginaire’ denken, vooral ééndie invloed heeft op onze impulsieve beslissingen of het toegeven aan impulsen.

Hypnose kan beide kanten op werken, vooral wanneer verbale en linguïstische programmering van suggestieve gedachten wordt geïntroduceerd in onze onderbewuste gedachten, zij hetop een positieve of negatieve noot.

Een van de effecten van negatieve hypnose van het normale denkproces is wanneer een persoon ertoe wordt gebracht een beslissing te nemen tegen zijn normale of gebruikelijke betere beoordeling van dingen of perceptie in.

Dit is des te duidelijker bij mensen die vaak negatief worden beïnvloed door gedachten of eigenzinnige suggesties die hun zelfverbetering of zelfrespect beïnvloeden.

Het zou kunnenook het resultaat zijn van ervaringen uit het verleden met door ouders overgeleverde normen die iemands huidige stand van zaken of inspanningen voor zelfverbetering beïnvloeden.

Dit kan worden aangepakt door middel van hypnosetherapie met eengedragstherapeut of psychiater.

Op het moment dat iemand de staat van hypnose herkent die hem beïnvloedt, raakt hij meer vertrouwd met zijn onderbewuste gedachten en kan hij het patroon van deoud hypnotisch programma waar hij al lang last van heeft.

Er zijn verschillende manieren waarop iemand tot hypnose kan worden gebracht om geleidelijk een stabieler en positiever resultaat in het leven te creëren, wat een van dede beste eigenschappen die kunnen worden bereikt door middel van hypnose.

Het kan komen in de vorm van onder andere muziek, ritme, herhaling, emotie, oogfixatie, beelden en autoriteit, die demeest gebruikelijke manier om iemand in een staat van hypnotische trance te brengen.

Hypnose is tenslotte een staat van diepe ontspanning en verhoogde focus, wat slechts een natuurlijk verschijnsel is, maar wel zijnpositieve effecten in de menselijke psyche, vooral bij het omgaan met processen in het onderbewustzijn.

Dus is individuele hypnose gevaarlijk?Probeer de voordelen af ​​te wegen en overtuig uzelf.

Je bent misschien geïnteresseerd in