1. Homepage
  2. Wetenschap

Gevaar

Gevaar
0

Gevaar

Vrijwel iedereen heeft wel eens een popquiz op school moeten doen om zijn kennis van wetenschap of een ander vak te testen.Maar waarom zou iemand het voor de lol willen doen?

‘Amerikanen zijn erg competitief.Ze willen de sterkste, slimste en snelste zijn.Met Jeopardy kunnen ze hun vaardigheden thuis vergelijken met die van de drie slimme spelers in de show’, zegt Alex Trebek, de presentator van de Jeopardy Game Show, in een interview met News10 ABC Sacramento.

Als je je vaardigheden wilt opfrissenwetenschap of een ander vak voor school of gewoon omdat je graag leert, naar Jeopardy kijkt of je eigen versie van Jeopardy ontwerpt.

Of denk je dat je het in je hebt om een ​​deelnemer te zijn?Ontdek wanneer de try-outs bij jou in de buurt zijn.Bij elk evenement proberen minstens duizend deelnemers, vertelde Trebek aan News10.Op 25 oktober bijvoorbeeld, op het News10 Contestant Fest in Sunrise Mall in Citrus Heights, CA, wachtten sommige mensen enkele uren in de rij om tests af te leggen om te proberen zich te kwalificeren voor de Jeopardy-finale.Leden van de Jeopardy Clue Crew, Sofia Lidskog en Jimmy McGuire, waren ook aanwezig om nepspellen te organiseren en prijzen uit te delen.News10-presentator Dale Shornack en sportverslaggever Will Sullivan waren ook aanwezig om het publiek te begroeten.

“Je kunt je er niet op voorbereiden.Ofwel weet je veel, ofwel niet’, zegt Trebek tegen News10 in Sacramento.

En slechts 25 mensen hebben deze keer de kwalificatierondes doorstaan ​​en zullen in een deelnemerspool worden geplaatst om eenkans om op Jeopardy te komen.

De omgeving van Sacramento heeft al eerder try-outs gehad, maar niet met de gastheer.Sommige mensen kwamen dus gewoon naar het Fest om Trebek te ontmoeten en zijn handtekening te krijgen.

Hoewel Merv Griffin Jeopardy in 1964 creëerde, is Alex Trebek gastheer van Jeopardy sinds 1984 en volgens Nielsen-beoordelingen is Jeopardy nummer 1 voor 1000weken.Bovendien heeft de show 24 Daytime Emmy Awards gewonnen en heeft Alex Trebek er drie gewonnen voor ‘Outstanding Games Show Host’.Enkele van de sterren die op Jeopardy zijn verschenen en de winst hebben gedoneerd aan hun favoriete goede doelen, zijn Rosie O’Donnell, David Duchovny, Jane Seymour, Jason Alexander, Alyssa Milano, Larry King, Kirsten Dunst.

De game isook gebruikt op scholen.

Assistent-professor in de regering Thomas M. Nichols, zei in een nummer van Dartmouth Magazine: GEVAAR!is “de SAT van tv-spelshows.”

Leraren hebben hun eigen versies van Jeopardy gemaakt.Sommige leraren in Hardin County in Kentucky (www.hardin.k12.ky.us/res_techn/countyjeopardygames.htm) hebben bijvoorbeeld spellen in Jeopardy-stijl ontwikkeld, in antwoord-vraagformaat, voor wetenschap en wiskunde, maar ook voor andereonderwerpen.Voor het niveau van de middelbare school zijn er bijvoorbeeld spellen om atomen, ruimte, weer en planeten te beoordelen.Onderaan de pagina staan ​​links naar instructies en naar een lege gamesjabloon waarmee je je eigen game kunt maken, of je nu een leraar, ouder of lid van een studiegroep bent.

Of je nu leert om het lereneigen bestwil of voor schoolbeoordeling, Jeopardy is een leuke manier om je kennis te testen of te vergroten.Bekijk het op tv of maak je eigen spel.Je kunt het ook online spelen op Microsoft Network (zone.msn.com/en/jeopardy/default.htm).

Maar als je wilt laten zien wat je al weet, lees dan hoe je je kunt registreren als deelnemer opSony Pictures Televisie (jeopardy.com).

Je bent misschien geïnteresseerd in