1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Ken de vijandelijke surveillance-spyware

Ken de vijandelijke surveillance-spyware
0

Ken de vijandelijke surveillance-spyware

Heb je ooit bestsellers over de koude oorlog en spionnen gelezen?Velen van ons zijn opgegroeid met de spanning en rillingen van dergelijke romans waarin spionnen alles in de gaten houden en op de hoogte zijn van elke actie of stap van belangrijke mensen.

De cyberwereldheeft ook zulke spionnen en onder de vele soorten is bewakingssoftware.Deze zijn ontworpen om stiekem iemands activiteiten te volgen.Het kan niet alleen toetsaanslagen opnemen en de inhoud van e-mails loggen, maar zelfs screenshots maken van wat op de monitor wordt weergegeven.

Surveillancesoftware kan worden gebruikt om een ​​persoon in de gaten te houden en wachtwoorden enandere gevoelige informatie zoals financiële transacties en vertrouwelijke zaken met betrekking tot zakelijke deals.Computers zijn het kwetsbaarst wanneer ze online worden gebruikt.

Toetsregistratieprogramma’s zijn onder andere SpectorSoft’s Spector Pro en EBlaster, XPCSpy en Omnisquad’s Desktop Surveillance Personal-editie.Dergelijke programma’s zijn er in overvloed en ze worden gebruikt om u te bespioneren zonder uw medeweten of toestemming.In veel staten is een werkgever of echtgenoot wettelijk gerechtigd om deze te gebruiken.

In feite gebruiken veel werkgevers in de VS surveillance-spyware om hun werknemers in de gaten te houden.Zelfs de overheid gebruikt technologie om criminelen op te sporen en privécommunicatie te bespioneren.Uit enquêtes blijkt dat spyware, adware en andere kwaadaardige programma’s de slachtoffers elk jaar miljarden dollars kosten.Om de dreiging te bestrijden, heeft een coalitie “Stop Badware Coalition” van technologiebedrijven en consumentengroepen zich gevormd om wandaden te stoppen door bedrijven die spionagesoftware produceren.Reuzen als Google, Lenovo, Sun Microsystems, Berkman Center, Vint Cerf en Esther Dyson vechten tegen de oorzaak.

Door hun slimme ontwerp kunnen de meeste antispywareprogramma’s surveillance-spyware niet efficiënt detecteren of uitschakelen.En spyware wordt op dit moment verbeterd.U kunt alleen proberen uw eigen beschermende fort te creëren door meerdere antispywaretools te gebruiken.Een goed werkbare combinatie volgens PCworld is bijvoorbeeld Adware, spybot, Pestpatrol en Spysweeper.

Je moet denken als een spion om de bewakingssoftware te pakken te krijgen.Probeer het programma te vinden en schakel het vervolgens uit of verwijder het.Velen komen naar voren bij het gebruik van specifieke toetsaanslagreeksen zoals “CTrl-ALT-Shift-S.”Heel vaak heeft het installatieprogramma of de spyware de volgorde gewijzigd, maar een beetje koppigheid van uw kant zal u helpen de code te ontrafelen.Sluit alle applicaties, inclusief de applicaties die in het systeemvak worden uitgevoerd, voordat u de magie probeert uit te voeren.

Als u een beetje technisch onderlegd bent, kunt u veel nuttige informatie vinden op blogs en discussieforums.Spijtig genoeg is spyware vaak beveiligd met een wachtwoord en kunt u de software niet uitschakelen.

U kunt het beste geen software downloaden en strikte aanmeldingsbeveiliging gebruiken die wordt geboden door besturingssystemen.Gebruik altijd ongebruikelijke wachtwoorden en maak er een punt van om ze vaak te wijzigen.U moet:

• Een hardwarerouter gebruiken.

• Firewalls instellen voor zowel hardware als software.

• Comfortabele beveiligingsinstellingen gebruiken – nooit lagerdan gemiddeld.

• Voldoe nooit aan retourverzoeken voor e-mailontvangst.

Blijf een stap voor en volg de regels voor het beschermen van uw pc en gezond verstand.