1. Homepage
  2. Economie

Kleine stappen kunnen oplopen tot grote besparingen aan de pomp

Kleine stappen kunnen oplopen tot grote besparingen aan de pomp
0

Kleine stappen kunnen leiden tot grote besparingen aan de pomp

Iedereen is op zoek naar manieren om “gasproblemen” als gevolg van hoge brandstofkosten te verminderen.Er zijn enkele eenvoudige dingen die u kunt doen om uzelf op weg te helpen naar een zuiniger rijden.

• Trap op het gaspedaal – Geef het gaspedaal geen gas als u door rood rijdt.Uw auto zal slanker rijden en minder gas verbruiken.Rij op de snelweg ongeveer acht kilometer onder de aangegeven snelheidslimiet om geld te besparen.

• Zet de airco aan. Vroeger was het waar dat het niet gebruiken van de airconditioning (A/C) in warmere maanden zou besparen op brandstofverbruik.Dat is niet meer waar.Met de aerodynamica van moderne voertuigen zorgt de weerstand die door de wind wordt gecreëerd door de airconditioning uit te schakelen voor meer weerstand van het voertuig wanneer de ruiten naar beneden worden gerold.

• Gebruikde juiste brandstof – Gebruik nooit benzine met een hoger octaangetal dan uw motor nodig heeft.Het is alsof je 16 ons vloeistof in een glas van 12 ons probeert te doen.Gebruik het juiste octaangetal en u kunt ongeveer een dubbeltje of meer per gallon besparen bij elke tankbeurt.

• Houd de druk hoog: zorg ervoor dat u de juiste druk heeft in al uwbanden.Met te weinig lucht in de banden is de wrijving die nodig is om de auto te laten rollen veel groter, waardoor het brandstofverbruik lager wordt.

• Houd het schoon-Houd uw motor vrij van vuil doorhet olie- en brandstoffilter vervangen.

• Schakel in de versnelling-De meeste moderne transmissies worden elektronisch bediend door controllers.Transmissievloeistof die is afgebroken, kan ervoor zorgen dat uw auto niet in de hoogste versnelling gaat.Laat de transmissievloeistof verversen in het bereik van 60.000 tot 80.000 km.

• Roer maar door: er zijn veel verschillende gadgets op de markt die claimen het brandstofverbruik te verhogen.Bij al onze tests hebben we vrijwel nergens verbetering in gevonden, met één uitzondering.Het is een apparaat genaamd Tornado dat in de luchtinlaat wordt geplaatst, het dichtst bij de gasklep, en de lucht stimuleert om het echt turbulent te maken.Dat zorgt voor een goede brandstofverstuiving in de motor zelf, waardoor het brandstofverbruik in de door ons geteste toepassingen met gemiddeld 2 tot 3 kilometer per gallon toenam.

Met gasprijzen van meer dan $ 2en als je de grens van $ 3 nadert, als je elke keer dat je tankt een of twee mijl per gallon kunt besparen, kan dat onder normale rijomstandigheden ongeveer $ 300 of $ 400 aan besparingen per jaar opleveren.Ik denk dat iedereen daarin geïnteresseerd is.