1. Homepage
  2. Economie

Lage rente moed

Lage rente moed
0

Moed tegen een lage rente

Ongeveer 2 miljoen huiseigenaren, waarvan de meerderheid in buurten van minderheden woont, lopen het risico hun huis te verliezen, hetzij door wanbetaling of door executie.

De huizenbubbel moedigde huiseigenaren aan om een ​​hypotheek met variabele rente aan te vragen (ARM’s).Nieuwe huiseigenaren waren in staat eigendommen te kopen voor ‘zero dollar down’, terwijl bestaande huiseigenaren herfinancierden, hetzij om hun huis te upgraden, hetzij om het geld uit te geven aan luxe artikelen.

Een meerderheid echter, een meerderheidvan die huiseigenaren met een slechte kredietwaardigheid heeft zich aangemeld voor subprime-leningen met variabele rente (een lening met hogere kosten), nu zijn die leningen teruggezet naar hogere rentetarieven, en het blijkt ongelooflijk moeilijk, zo niet onmogelijk, voor die huiseigenaren om te voldoenhun betalingsschema’s.

De onrust op de huizenmarkt heeft gevolgen voor de financiële markten en de bredere economie.Voormalig voorzitter van de Federal Reserve, Alan Greenspan, heeft verklaard dat hij zich niet realiseerde welke potentiële schade subprime-hypotheekleningen aan kredietnemers met een slechte kredietwaardigheid kunnen toebrengen aan de Amerikaanse economie.

Hoe kan dat?het hoofd van de Amerikaanse centrale bank (de Federal Reserve), al bijna 20 jaar de machtigste economische planner ter wereld, zich dat koude, harde feit niet gerealiseerd?Waarom de voorzitter de verantwoordelijkheid zou hebben gehad (twee keer per jaar) om de Amerikaanse rentetarieven te verhogen, verlagen of gelijk te houden, is een interessante vraag, aangezien we een markteconomie hebben die dat zou moeten doen!

Door de rente te verlagen, wordt de toekomst waardevoller ten opzichte van het heden.het verhogen van de rente maakt de toekomst minder waardevol.Meer mensen in de economie richten zich op de toekomst wanneer deze als waardevoller wordt beschouwd, dus wordt er meer actie ondernomen die de toekomst beïnvloedt: bouw, financiering van onderzoek en de bouw van fabrieken om meer goederen te produceren.Wanneer de rente wordt verlaagd, verschuift de economische aandacht en focus van het heden naar de toekomst.

Lage rentetarieven stimuleerden de hausse op de huizenmarkt;hielp de haperende Amerikaanse economie functioneren.Helaas zorgden die lage rentetarieven voor hoop bij leners met een slechte kredietwaardigheid, waardoor een sterk gedreven subprime-markt werd afgewezen.

Kon het (mis)beheer van de Federal Reserve op de huizenmarkt een beetje worden aangepakt?anders?Misschien zijn de rentetarieven te lang te laag gebleven en werden de kredietpraktijken niet efficiënt gereguleerd?

Nu is het tijd dat geldschieters leners helpen hun hypotheek te herstructureren. Geen gemakkelijke oplossing, maar noodzakelijkom een ​​neerwaartse spiraal te voorkomen.

‘Your’ Money Matters door Carl Hampton

Van de auteur van ‘From Credit Despair To Credit Millionaire’.

Je bent misschien geïnteresseerd in