1. Homepage
  2. Geschiedenis

Mormoonse genealogie: gegevens zoeken via het centrum voor familiegeschiedenis

Mormoonse genealogie: gegevens zoeken via het centrum voor familiegeschiedenis
0

Mormoonse genealogie: documenten vinden via het centrum voor familiegeschiedenis

Een van de organisaties die de grootste invloed heeft op de groei van genealogie is de LDS (Church of Jesus Christ ofHeiligen der Laatste Dagen.).Hun speciale redenen om onderzoek te doen houden verband met de plaatsvervangende dopen van hun voorouders.In feite stellen ze hun verbluffend grote databases openlijk open via hun FamilySearch-website, hun centrale bibliotheek in Salt Lake City en hun centra voor familiegeschiedenis.

Iedereen kan de centra voor familiegeschiedenis gebruiken.gevestigd in de steden in het hele land.LDS-leden dragen een groot deel bij aan de totstandkoming van IGI (International Genealogical Index), een hoofdindex van achternamen in de parochie, toegankelijk via de Family History Centers en Mormon-website.

De Mormonen-website is FamilySearch.com.Hoewel bevooroordeeld over de behoeften van kerkleden, biedt deze site belangrijke informatie om uw voorouders op te sporen.Misschien vindt u de website te gedetailleerd en te groot omdat deze bedoeld is voor toegewijde onderzoekers, kerkleden en het algemene publiek.

FHC (Family History Center)-bezoeken

Elke genealoog zou, als hij de kans krijgt, graag een bezoek brengen aan de bekende Family History Library of the Mormons in Salt Lake City.Dit is echter niet altijd mogelijk.Via het Family History Center (FHC) is dit conflict opgelost.

Er zijn meer dan 3400 FHC’s geopend onder de Family History Library.Deze vestigingen zijn actief in vierenzestig landen en leveren elke maand meer dan 100.000 rollen microfilms die in de FHC’s circuleren.

Deze documenten bevatten vitale, land-, volkstelling-, immigratie-, kerk- en erfrechtgegevens.Bovendien zijn ook andere waardevolle genealogische archieven opgenomen.Alle grote steden en tal van kleinere gemeenschappen hebben FHC’s.Het is dus zeer toegankelijk.

Het gebruik van alle FHC’s is gratis.Het publiek is echt welkom.Vrijwilligers uit de gemeenschap en de kerk staan ​​klaar om vragen te beantwoorden en hulp te bieden.Over het algemeen worden de centra voor familiegeschiedenis gefinancierd en bemand door lokale gemeenten van de kerk, dus deze zijn meestal gehuisvest in kerkgebouwen.FHC’s zijn satellietbibliotheken met grote hoeveelheden bronnen om mensen te helpen bij hun genealogisch onderzoek.Het bevat genealogische documenten, familiegeschiedenissen, genealogische kaarten en boeken, en stamboomdatabases.

De meeste FHC’s hebben grote aantallen microfiches, microfilms en boeken in hun permanente collecties, openom op elk moment te bekijken.De meeste interessante gegevens zijn echter soms niet beschikbaar bij lokale FHC’s.Deze documenten moeten door een FHC-vrijwilliger worden uitgeleend aan de bibliotheek voor familiegeschiedenis.Voor het lenen van materiaal moet je ongeveer 3 tot 5 dollar per film betalen.

Na het verzoek duurt het normaal gesproken 2 tot 5 weken voordat deze platen bij de lokale FHC’s aankomen.Deze gegevens blijven drie weken bij de lokale FHC’s zodat de onderzoeker ze kan inzien voordat ze worden teruggestuurd naar de bibliotheek voor familiegeschiedenis.

Richtlijnen voor het aanvragen van gegevens bij het centrum voor familiegeschiedenis

• De onderzoeker kan zijn lening verlengen als er meer tijd nodig is.

• Alle aangevraagde microficherecords kunnen bij de lokale FHC blijven door middel van permanente leningen.

• Verlenging van microfilmrollen tweemaal of betaald binnen drie huurperiodes kan bij de lokale FHC’s blijven als permanente leningen.

• Permanente leningen worden geregeld vanafbegin door de vrijwilliger van het Family History Center te vragen en de volledige drie huurperiodes te betalen.

• Boeken uit de Family History mogen niet worden uitgeleend door de lokale FHC’s.Deze boeken kunnen echter worden aangevraagd om op microfilm te worden gezet.Vraag de hulp van de lokale FHC-vrijwilliger.

Je bent misschien geïnteresseerd in