1. Homepage
  2. Wetenschap

Muay Thai-combinaties die u moet kennen om uw gevechten te winnen.

Muay Thai-combinaties die u moet kennen om uw gevechten te winnen.
0

Muay Thai-combinaties die je moet kennen om je gevechten te winnen.

Ik moet een bekentenis afleggen.Ik kijk graag naar wetenschapsprogramma’s en natuurprogramma’s.Ik heb onlangs een National Geographic-special over The Science of the Punch bekeken en veel geleerd over vechtsporten waar ik nog niet eerder aan had gedacht.Ik ontdekte dat de krachtigste stoot – met een factor 30% – afkomstig was van het ouderwetse westerse boksen.Ik heb veel gezien over het overbrengen van energie van het achterbeen naar de kern van het lichaam, dat ik al eerder kende, en een aantal hele coole dingen van ninjitsu die ik nog nooit eerder had gezien.Maar wat vooral indruk op mij maakte, was het kijken naar hun gedeelte over Mauy Thai, en hoe sommige combinaties in Mauy Thay de ultieme combinatie van bewegingsbesparing en kracht voor het lichaam opleveren.

Dit inspireerde mij om enkele instructievideo’s van Mauy Thai te bekijken.Ja, ja, het is Yoshi die het heeft over nog een andere Couch Potato-stijl Kung Fu-stijl, toch?Niet helemaal.Het ding over Muay Thai-instructie-dvd’s, aangezien Muay Thai in feite een volledige contactsport voor gemengde vechtsporten is, is dat de dvd’s eigenlijk over de praktische bruikbaarheid gaan.Ze zullen je niet overladen met de filosofie van ‘Denk aan de rups die zijn cocon weeft’. Ze gaan er meteen mee aan de slag en behandelen standpunten, blokken en vallen, en hoe je deze in combinaties kunt combineren.

Muay Thai-woorden uit drie basishoudingen: de gesloten houding, die wordt gebruikt voor trappen, de zijhouding, die wordt gebruikt voor vallen en het opzetten van gewrichtsklemmen, en de paardenhouding, die is ontworpenvoor krachtige stoten en combinaties.Er wordt in de Muay Thai-instructie-dvd’s veel nadruk gelegd op een goede houding en goed voetenwerk;Je moet van een grijp-en-trekbeweging naar een hoofdgrijper, van een knie naar het borstbeen kunnen gaan, en daarvoor heb je een goede balans nodig.

Dat zal ik zijneerlijk – ik had het hier gemakkelijker mee dan de meeste mensen;Ik werk al jaren met Wing Chung Kung Fu en jiu jutsu, en veel van de concepten zijn goed over te dragen;het meeste van wat ik uit Muay Thai haalde, was de focus op puur pragmatisme.Het gaat helemaal om het nemen van het blok en het opzetten van de tegenaanval, of het nu met de knie, elleboog, vuist of voet is.Op de instructie-dvd van Mauy Thai kon ik zien dat echte Muay Thai-beoefenaars veel klappen krijgen. Er is veel meer contact op de dvd dan ik gewend ben tijdens trainingen of sparren.

Daarna kreeg ik een goede training en was ik erg blij dat ik alleen was met een vrijstaande tas, in plaats van ik en een kind dat tien jaar jonger is dan ik.Serieus, die Muay Thai-instructie-dvd deed me mijn jaren voelen.Mijn knieën deden pijn toen ik klaar was, en ik was doorweekt.Het was een goede training, zoals de meeste vechtsporttrainingen.Ik kan dit zeggen: ik zou dit nooit met iemand anders proberen zonder een serieuze beschermende uitrusting!

Je bent misschien geïnteresseerd in