1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

Muziek voor zelfverbetering

Muziek voor zelfverbetering
0

Muziek voor zelfverbetering

Wil je een cd opnemen en een betere levenskwaliteit en zelfs zelfverbetering hebben?Er zijn drie manieren waarop je muziek kunt gebruiken om dit te bereiken.

Muziek ter motivatie

Zet energieke muziek op en zelfs het huishouden doen lijkt minderzoals werk.Muziek gebruiken om jezelf te motiveren of je stemming te veranderen, is een gebied waarop je kunt vertrouwen op je ervaring en experimenten.Als je de muziek vindt die je energie geeft, je ontspant of je gelukkig maakt, houd die dan klaar voor wanneer je hem nodig hebt.

Muziek voor intelligentie

Muziek creëert zenuwbanen in je hersenen die creativiteit stimuleren.Studies tonen aan dat muziek de hersenen traint voor hogere vormen van denken.In één onderzoek werden driejarigen opgesplitst in twee groepen.De eerste had geen speciale opleiding in, of blootstelling aan muziek.De tweede groep studeerde piano en zong dagelijks in koor.

Acht maanden later waren de muzikale driejarigen veel beter in het oplossen van puzzels.Ze scoorden ook 80% hoger op ruimtelijke intelligentie dan de andere groep.Er is ook anekdotisch bewijs dat luisteren naar muziek, vooral uit de tijd van Mozart, je kan helpen beter te studeren en te leren.

Hopelijk komt er meer onderzoek.In de tussentijd is er geen reden om niet zelf te experimenteren.Ik heb gehoord dat Stephen King schrijft met luide rockmuziek, dus de voordelen van muziek kunnen afhankelijk zijn van je eigen smaak of hersenorganisatie.

Muziek om hersengolven mee te slepen

Wil je naar muziek luisteren en slimmer worden, of direct een gemakkelijke meditatie doen?Er zijn nu producten die je hersengolven “meeslepen” om je in een meditatieve staat te brengen.Muziek is ingebed met beats en pulsen die je hersengolven meevoeren naar een specifieke frequentie.Plaats de juiste cd of mp3 voor uw activiteit en u krijgt een betere hersenfunctie.Wetenschap?Gedeeltelijk.

De frequenties van hersengolven variëren met de mentale toestand.Dagdromen en lichtmeditatie vinden bijvoorbeeld plaats in het “Alpha” frequentiebereik.Dus als je naar muziek luistert die beats bevat met een frequentie van 10 Hz, genereer je meer hersengolven met een frequentie van 10 Hz en kom je in een ontspannen alfa-mentale toestand.Werken deze dingen echt?

Ja.Ik heb twee producten gevonden die me in een vredige staat brengen, in tegenstelling tot andere muziek- of meditatieoefeningen.Studies zullen de effecten bewijzen (sommige hebben dat al gedaan) en de wildere beweringen weerleggen.Gezien mijn resultaten zou ik echter niet wachten op meer onderzoek.Veel dingen werken lang voordat het wetenschappelijke bewijs arriveert.

Als u sceptisch bent, kunt u wachten op meer bewijs van de voordelen van het meeslepen van hersengolven.Waarom probeer je ondertussen geen klassieke muziek als je studeert, gewoon om te zien of het helpt?Experimenteer met muziek – Mozart is niet gevaarlijk.

Je bent misschien geïnteresseerd in