1. Homepage
  2. Wetenschap

Mythen over eiwitten en eiwitsupplementen

Mythen over eiwitten en eiwitsupplementen
0

Mythen over eiwitten en eiwitsupplementen

In de wereld van bodybuilding zijn eiwitten en eiwitsupplementen altijd het populairste onderwerp in de sportschool.Dat is geen wonder, want eiwitten zijn belangrijk voor het opbouwen van spiermassa. Maar er zijn ook drie veelvoorkomende mythen die je waarschijnlijk zult horen over eiwitten en eiwitsupplementen.

De eerste mythe is dat atleten eigenlijk geen extra eiwitten nodig hebben.Deze mythe is absoluut onjuist.Er is veel onderzoek gedaan op dit gebied, en mensen die actief zijn hebben simpelweg meer eiwitten nodig.Hoe actiever je bent, hoe meer eiwitten je nodig hebt.

Recent onderzoek wijst uit dat actieve mensen 1,2 tot 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig hebben.Dit is 150 meer dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid eiwitten.Krachttrainers hebben nog meer eiwitten nodig en voor deze groep mensen wordt 1,7 tot 1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht aanbevolen.

Uit onderzoek is ook gebleken dat atleten die alleen deDe aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten zorgt er feitelijk voor dat je spiermassa verliest, in plaats van dat je er spiermassa bij krijgt.Dit komt door een afname van de eiwitsynthese in het hele lichaam, wat gebruikelijk is bij atleten.De extra eiwitten die aan atleten worden aanbevolen, helpen het lichaam een ​​goede stikstofbalans te behouden, wat essentieel is voor bodybuilding.

De tweede mythe is dat diëten met een hoog eiwitgehalte ongezond of zelfs gevaarlijk zijn.Er is veel hype geweest over nierproblemen en osteoporose die verband houden met eiwitrijke diëten, maar er zijn geen medische gegevens die dit ondersteunen.

Bovendien is gebleken dat iedereen dieheeft nierproblemen en volgt ook een eiwitrijk dieet. Had een nierprobleem voordat ze ooit met het eiwitrijke dieet begonnen.Het is echter waar dat als u al een nierprobleem heeft, een eiwitrijk dieet waarschijnlijk niet geschikt voor u is.Als je verder gezond bent, is dit echter niet van toepassing.

De derde mythe over eiwitten en eiwitsupplementen is dat alle eiwitten in essentie hetzelfde zijn.In feite zijn eiwitten en eiwitsupplementen niet allemaal op dezelfde manier gemaakt en hebben verschillende eiwitten verschillende functies voor atleten.Verschillende eiwitten hebben verschillende aminozuurverhoudingen, en die verschillende verhoudingen hebben op verschillende manieren een diepgaand effect op het lichaam.

Door de wetenschap weten we nu waaruit een kwaliteitseiwit bestaat.Bovendien weten we wat die verschillende samenstellingen van een eiwit voor het menselijk lichaam doen.Wanneer u er klaar voor bent om uw eiwitinname te verhogen met eiwitsupplementen, wilt u zoveel mogelijk leren over de verschillende soorten eiwitten en eiwitsupplementen, om er zeker van te zijn dat u de eiwitten gebruikt die bij u passen.

Als je begint met bodybuilding, hoor je allerlei informatie over eiwitten en eiwitsupplementen.Voordat u meedoet aan een van de hypes, moet u zelf op zoek gaan naar informatie.Ontdek de waarheid, onthul de mythen en doe dan wat de medische wetenschap heeft bewezen, en negeer die valse verhalen dat er geen medische gegevens zijn die deze ondersteunen.Er bestaan ​​talloze mythes over eiwitten en eiwitsupplementen.Maak het jouw taak om de waarheid te leren kennen.De grootte van je spieren hangt ervan af.

Je bent misschien geïnteresseerd in