1. Homepage
  2. Wetenschap

Wetenschapsprojecten voor natuurlijke meststoffen

Wetenschapsprojecten voor natuurlijke meststoffen
0

Natural Fertilizer Science Projects

Elke boer van zo’n vijftig jaar geleden, of het nu een boer met grote areaal was of een boer in de achtertuin, wist dat om gezonde planten te produceren,je moest de grond verbeteren.Als de grond zwak is, zullen je planten zwak zijn.En als je planten zwak zijn, zijn ze vatbaarder voor insectenplagen.

Terwijl sommige mensen denken dat tuinieren in huis wat aan de dure kant is, denken anderen – de slimmere -ervan als een soort wetenschappelijk project over natuurlijke meststoffen.Denk er over na.Als thuis tuinieren alles te maken heeft met de grond, zou je dan niet meer aandacht moeten besteden aan het cultiveren van de grond dan aan iets anders?En natuurlijke meststoffen, in tegenstelling tot chemische meststoffen, stimuleren het microbiële leven in de bodem, waardoor het gezond blijft voor planten om te groeien.

Zeewier

Er zijn veel goedkope methoden om uw eigen kunstmest te maken.Een van de gemakkelijkste en beste wordt gemaakt van zeewier.

Maak voor je wetenschappelijke project over natuurlijke meststoffen verschillende vuilniszakken klaar.Je zult deze gebruiken als container voor het verzamelen van kelp uit gebieden langs de Pacifische kust.Nadat je genoeg kelp hebt verzameld, leeg je ze in een vat van 20 liter, vul je het met water en dek je het af.

Je kunt zien of het zeewier begint te ontbinden aan de kleur vanhet water.Als het bruin is, betekent dit dat de ontbinding succesvol is.Dit wetenschappelijke project over natuurlijke meststoffen kan enige tijd duren, aangezien het ongeveer twee maanden zou duren voordat het zeewier volledig kan vergaan.Als dat gebeurt, neem dan een deel van het vloeibare concentraat naar binnen en verdun het met water om over je planten te sproeien of te gieten.

Je kunt dit wetenschappelijke project over natuurlijke bemesting ook combineren met de toevoeging vanvis emulsie.Planten die met dit mengsel zijn besproeid, lijken meer insectenwerend en vertonen over het algemeen wat hergroei.De enige valkuil bij deze methode van het wetenschappelijke project voor natuurlijke meststoffen is dat u iets visachtigs en oceaanachtigs in uw tuin kunt ruiken.De geur blijft echter meestal een dag of twee hangen na het aanbrengen.

Aardwormencompost

Nog een van de gemakkelijkste meststoffen om te makenkomt in de vorm van een compostput voor regenwormen.Voor uw wetenschappelijke project over natuurlijke meststoffen met compost van regenwormen, graaft u een kuil op een handige plek in de achtertuin.Doe keukenresten, gemaaid gras, bladeren enz. in de put.Terwijl regenwormen deze restjes verwerken, heb je al snel een rijke, zwarte aanwinst voor je tuin.

Voeg je compost toe in hoeveelheden van ongeveer 10% in je tuin.Over het algemeen is dat alles wat nodig is om de gezondheid en insectenwerendheid van uw bomen, groenten en andere tuinplanten te verbeteren.

Eierschalen

Een ander idee voor een wetenschappelijk project over natuurlijke meststoffen zijn eierschalen.Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van het “bekalken” van een tuin of gazon, toch?Als je dat niet hebt gedaan, is kalken gewoon het proces van het strooien van wat kalk of calciumcarbonaat door de tuin.Planten zijn hier dol op.Maar wist je dat eierschalen voor 93% uit calciumcarbonaat bestaan?

Gooi dus nog niet met die eierschalen voor je wetenschappelijke project over natuurlijke meststoffen.Naast calciumcarbonaat bevatten ze ook ongeveer 1% stikstof, ongeveer een half procent fosforzuur en andere sporenelementen, waardoor ze praktische grondstoffen zijn voor een wetenschappelijk project over natuurlijke meststoffen.

AANTAL WOORDEN: 533

KEYWORD: “Natural Fertilizer Science Project” = 10

DICHTHEID: 1,9 %

Je bent misschien geïnteresseerd in