1. Homepage
  2. Wetenschap

Onderhandelingen: de kunst, wetenschap en sport van online deals

Onderhandelingen: de kunst, wetenschap en sport van online deals
0

Onderhandelingen: de kunst, wetenschap en sport van online deals

Onderhandelingen kunnen zo ingewikkeld lijken als natuurkunde, en in feite gaan mensen naar de universiteit om dewetenschap van onderhandelen, net zoals ze dat zouden doen met de natuurwetten.Tegelijkertijd is onderhandelen als een oude kunstvorm, een soort mentale jiujitsu van Zen.Maar als noch de zen noch de wetenschap werken, wint niemand.

Vraag het maar aan een willekeurige hockeyfan.De recente uitsluiting en annulering van het NHL-seizoen 2004-2005 is een perfect voorbeeld van slecht onderhandelen.Zowel de spelersvakbond als de eigenaren van de competitie hebben alle regels overtreden als het ging om het sluiten van een overeenkomst over spelerscontracten.Het resultaat zijn hockeybanen in Noord-Amerika die zo stil zijn dat je een speld kunt horen vallen – helaas geen puck.In dollars loopt professioneel hockey televisiecontracten, advertentiekosten en tonnen kaartverkoop mis.

Natuurlijk loopt u geen miljarden aan inkomsten mis als u faalt bij delaatste onderhandeling op uw favoriete online zoekertje of veilingsite.Maar je zou een schat door je vingers kunnen laten glippen.Succes bij het sluiten van deals kan je daarentegen wel die rookie Bobby Orr-kaart, gesigneerde Stanley Cup-puck of welk ander fantastisch item dan ook waarop je biedt, opleveren.

Bovendien, gepastonderhandelingen en compromissen kunnen ervoor zorgen dat u het artikel voor zijn reële waarde krijgt, inclusief een goede prijs voor verzending en belastingen.Dit verhoogt de winstgevendheid van de handel voor zowel u als de verkoper.De deal wordt gesloten zonder vervelende geschillen, uitbarstingen of heupchecks.En u moet in de toekomst allebei weer zaken doen.

Als u al deze voordelen wilt scoren en uw eigen mini-uitsluiting wilt voorkomen, volgt u deze eenvoudige tips voor onderhandelen die resultaat opleverenop online geclassificeerde sites.Zoals je zult zien, is overwinning niet zozeer een exacte wetenschap of een mystiek zesde zintuig.Het gaat meer om simpele kennis en gezond verstand.

Opwarmen.Spring niet koud in een onderhandeling.Voordat je de confrontatie aangaat met je tegenstander, moet je zelf uitzoeken wat als een overwinning zou tellen.Wat wilt u precies uit de transactie halen en tegen welke prijs?

Overweeg een wapenstilstand.Het is misschien niet eens de moeite waard om de puck helemaal te laten vallen.Met andere woorden, onderhandelingen, zoals hockeywedstrijden, kunnen eindigen in een verlies voor de thuisploeg, u.Weeg dit risico dus af voordat u begint.Als het betreffende artikel een droomaankoop is, wilt u uw aankoop misschien niet in gevaar brengen door langdurige onderhandelingen.

Weet wanneer u moet slagen.Aan de andere kant, als het item verre van dromerig is – en je bent er vrij zeker van dat er later iets beters komt – kun je de onderhandelingen overslaan.Of ga voor de score.Bied een lage prijs.Als je wint, ben je niet al te veel uit, en als je verliest, laat het ook geen sporen na.Maar wees zeker als je dit spel speelt.U zou deze kans kunnen missen zonder garantie op toekomstige vooruitzichten.

Ken uw vijand.Coaches en spelers besteden uren voor wedstrijden aan het bekijken van films van hun naderende competitie om hun neigingen te bestuderen.U moet dezelfde aanpak volgen als het gaat om het sluiten van een deal.Probeer de gedachten van je tegenstander te lezen.Wat is zijn of haar doel in de onderhandeling?Heeft hij of zij sterke punten die ze tegen je kunnen gebruiken?Zijn er zwakke punten die je tegen ze kunt gebruiken?

Controleer al je inhaalstroken.Tijdens je onderzoek kom je er misschien achter dat deze specifieke leverancier niet de enige in het spel is met wat je zoekt.Door deze andere leveranciers en hun prijzen in uw voordeel te gebruiken, kunt u rondjes om uw concurrent schaatsen.

Oefen voordat u gaat spelen.Onderzoek ook het item voordat je er een spel op speelt.Deze kennis, zoals de gangbare prijs- en kwaliteitskenmerken, kan ook als hefboom werken tijdens de onderhandelingen.

Vertaal gedachte in actie.Uw strategie kan ingewikkelder en onvoorspelbaarder – en effectiever – worden als u zich eenmaal in het heetst van de strijd bevindt.Vergeet niet om goed na te denken en onthoud alles wat u tijdens uw “training” hebt geleerd.Als u bijvoorbeeld weet dat de verkoper naast uw doelwit nog andere artikelen te koop heeft, gaat u gemakkelijk akkoord met een van deze andere aankopen.Ga eerst voor de makkelijke.Dat zal hen ertoe verleiden u te vertrouwen en u een gemakkelijke doorgang te geven voor toekomstige, en belangrijker, deals.

Als het erop aankomt, gaat onderhandelen over dit soort geven ennemen.Het werkt het beste als beide partijen uit de deal halen wat ze willen, zonder zich opgelicht te voelen alsof ze te veel hebben gegeven voor te weinig.

Dat brengt je bij de one ‘don’t’ van onderhandelen.Wees niet bang voor een impasse.Ze maken deel uit van de kunst en wetenschap van handelen, dus kom niet in de verleiding om toe te geven om de impasse te doorbreken.Laat in plaats daarvan je tegenstander de eerste zet doen.Ze zullen.Ze willen de deal ook sluiten, vergeet dat niet.Op de lange termijn zullen jullie hier allebei beter van worden.En je zult niet eindigen zoals de NHL, de No Hockey League.

Je bent misschien geïnteresseerd in