1. Homepage
  2. Nieuws

Nieuws en internet

Nieuws en internet
0

Nieuws en internet

Het gebruik van online nieuwssites is enorm populair geworden door de manier waarop de gemiddelde internetgebruiker het nieuws op de hoogte kan houdeninternet, zonder het gedoe van het kopen van een krant, het aanzetten van de televisie of de radio.

Het is misschien wel de gemakkelijkste manier waarop een internetgebruiker zijn/haar nieuws ophet internet.De meeste grote nieuwsorganisaties hebben online versies van hun nieuws op internet.

De Washington Post en de New York Times hebben artikelen uit hun krant online staan.De ABC-radio (Australian Broadcasting Corporation) heeft transcripties van hun radiobulletins online staan ​​en Channel Nine of Australia heeft samengewerkt met MSN om gezamenlijk artikelen op internet te plaatsen.

Internetgebruikers zijn net geworden.slim genoeg om het web af te speuren naar alternatieve nieuwsbronnen.Het Arabische mediabedrijf Al Jezeera heeft echter genoeg hits op zijn Engelstalige nieuwssite;het werd geprezen als anti-Amerikaans door de regering-Bush.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe het nieuws dat internetgebruikers online lezen, meestal afkomstig is van mediabedrijven die er al mee bezig zijnin de productie van andere vormen van meer traditionele media voordat ze zich op het internet waagden.

Toch is het, met dit in gedachten, niet verwonderlijk dat veel van de informatie die een internetgebruiker leestonline nieuwssites bevat voornamelijk gerecyclede informatie van deze mediaorganisaties.

Degenen die de middelen hebben om hun nieuwssegmenten in andere vormen van media te produceren, hebben ook de middelen om een ​​online nieuwssite te runnen.The Washington Post is begonnen kosten in rekening te brengen voor het online lezen van hun artikelen, zodat ze wat inkomsten kunnen genereren uit hun internetmediabedrijf, terwijl de New York Times van hun lezers eist dat ze zich registreren voordat ze hun artikelen mogen lezen.

Vanwege de manier waarop internetnieuwssites zich ontwikkelen, is er eigenlijk maar één manier waarop de consument nieuws van deze organisaties te pakken kan krijgen, en dat is door te betalen.

Je bent misschien geïnteresseerd in