1. Homepage
  2. Onderwijs

Online onderwijs – voor- en nadelen

Online onderwijs – voor- en nadelen
0

Online onderwijs: voor- en nadelen

Tegenwoordig is er een opvallende trend dat steeds meer mensen zich inschrijven voor online onderwijsprogramma’s dan ooit tevoren.Er is ook een aanzienlijke toename in het aantal scholen dat cursussen online aanbiedt dan pakweg vijf of tien jaar geleden.

Sommige studenten zijn op de kar gesprongen van de niet-traditionele benadering vanonderwijs door het online te krijgen.De methode kan anders zijn, maar de doelen zijn natuurlijk hetzelfde: hun opleiding voortzetten en hun kansen uitbreiden en hun carrière bevorderen.

Voor een nieuw idee heeft online onderwijs ookzijn eigen twee kanten om te overwegen.Vergeleken met ouderwets onderwijs op de campus, moet online onderwijs goed worden overwogen.

Kosten

Online onderwijs lijkt goedkoper dan traditioneelonderwijs op de campus.Ten eerste zijn er tastbare besparingen die meteen duidelijk zijn.

Er zijn besparingen op transport (benzine, auto’s, enz.), huisvesting en maaltijden om de eenvoudige reden dat de student nietwonen op de campus.Vaak is het niet nodig om dure studieboeken te kopen.Broninformatie kan rechtstreeks van internet worden gedownload.(Sommige programma’s brengen deze services echter in rekening.)

De kosten van het lesgeld variëren sterk van school tot school online.Sommige kunnen relatief duur zijn (vergelijkbaar met instellingen op de campus), maar de kosten zijn eigenlijk afhankelijk van de gekozen cursussen.Over het algemeen zijn de kosten concurrerend.

Deze online onderwijsprogramma’s bieden dezelfde financiële steunpakketten als traditionele onderwijsinstellingen.De pakketten zijn inclusief studieleningen en beurzen.

Gemak

Gemak zou de belangrijkste reden kunnen zijn waarom er zo’n substantiële groei is in het online onderwijsindustrie de afgelopen jaren.Een online cursus biedt voldoende flexibiliteit in studieroosters die kunnen worden aangepast aan de persoonlijke behoeften van de student.

Deze opzet maakt het perfect voor mensen die al (volledig of gedeeltelijk) werkentijd), mensen met kinderen om voor te zorgen of mensen met andere verplichtingen.

Met een computer en internettoegang is het online klaslokaal 24/7 beschikbaar.De student beslist zelf waar en wanneer hij studeert.

Gedemocratiseerd veld

Een van de niet genoemde redenen voor de populariteit van onlineonderwijs is eigenlijk hoe dit specifieke systeem het veld nivelleert.Bij een online opleiding is er een zekere mate van anonimiteit.

Terwijl reguliere scholen rekening houden met bepaalde discriminerende factoren (al dan niet stilzwijgend), houden online scholen nooit rekening met factoren als leeftijd,lichamelijke handicaps, ras, geslacht of uiterlijk.

Dit open beleid is bevrijdend.Sommige personen die in andere situaties terughoudend zijn, worden aangemoedigd om hun mening te geven in een online discussie, iets wat ze niet kunnen doen in traditionele live forums.

Aandachtspunten

Blijkbaar moet de toekomstige online student een betrouwbare computer en internettoegang hebben voordat hij of zij overweegt zich in te schrijven voor een online onderwijsprogramma.Als de online tijd beperkt is vanwege financiële beperkingen, zal de student extreem worden benadeeld.

De student (en de instructeur-professoren) moeten een minimum aan computerkennis hebben.Beiden moeten vertrouwd zijn met e-mails en discussiegroepen, en een breed scala aan zoekmachines kennen om het internet te doorzoeken.

Van de leerling wordt verwacht dat hij de nieuwste computer bijhoudttechnologie en nieuwe vaardigheden leren in online onderzoeken, beoordelingen en andere.

Keuze

Uiteindelijk kiest u echter voor een online opleidingover die van de traditionele hangt af van de behoeften van de toekomstige student.Het is een opwindende nieuwe trend die zeker nieuwe resultaten zal opleveren.

Je bent misschien geïnteresseerd in