1. Hoofdpagina
  2. Wetenschap

Parachute Wetenschap

Parachute Wetenschap
0

Parachutewetenschap

We weten allemaal waar parachutes voor zijn.Ze zijn erg te maken als een wetenschappelijk project.De wetenschap achter een parachute is echter niet zo eenvoudig als u denkt.Er zijn belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden.Experimenteren kan wat geduld vergen als je ze serieus wilt bestuderen.

Ze waren er in verschillende maten en uitvoeringen.Om een ​​parachute in het echte leven te laten werken, zijn nauwkeurigheid en extra voorzichtigheid nodig, want er zijn immers levens op het spel.

Moderne ontwerpen zijn ontwikkeld in vergelijking met hun eerdere vormen.De allereerste moderne parachute werd uitgevonden in 1783, maar er waren ook eerdere vormen.Verschillende personen hebben de sprong gewaagd om hun ontwerpen te testen.Sommigen waren succesvol, maar anderen kwamen om het leven door een slecht ontwerp en tegenslagen.

Wetenschap achter de parachute

De eerdere vormen waren gemaakt van stofen houten stutten.De meeste hiervan waren kegelvormig.In die tijd was de parachute alleen bedoeld voor amusement.Het werd later bedacht als een ontsnappingsmiddel, twee jaar nadat de moderne parachute was uitgevonden.

Het werd gebruikt om uit een heteluchtballon te stappen.Latere ontwikkelingen leidden tot het gebruik van zijde, geventileerde parachute en knapzakparachutes.Na succesvolle sprongen werd het gebruikt in het leger tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Tegenwoordig wordt het vaker gebruikt voor extreme sporten zoals parachutespringen.Het belangrijkste idee erachter is dat de parachute een vallend voorwerp vertraagt.Het doet dit door een weerstand of luchtweerstand te creëren.Wanneer de parachutekap wordt ingezet, bewegen de luchtmoleculen verder naar buiten en creëren weerstand.Hoe meer weerstand wordt gecreëerd, hoe langzamer het object naar beneden valt.

De weerstand of luchtweerstand is afhankelijk van het oppervlak van het object.Parachute-luifels hebben een groot oppervlak dat voldoende luchtweerstand creëert voor de passagier.Vormen hebben ook een effect op de efficiëntie van de parachute.Moderne ontwerpen hebben rechthoekige of taps toelopende vormen.

Taps toelopende parachutes zijn onderdeel van parachutesporten.Ze hebben meer stofcellen om meer controle en snelheid mogelijk te maken.Rechthoekige daarentegen worden gebruikt voor recreatie.Hoe veiliger en vaker gebruikt in trainingsprogramma’s voor studenten.

Parachutes moeten ook correct worden verpakt om goed te kunnen worden ingezet.Als de luifel te snel wordt uitgevouwen, kan deze scheuren en/of de skydiver verwonden.De luifel kan verstrikt raken in de lijnen of wordt niet opgeblazen.De lijnen kunnen ook breken.Hierdoor zijn er schuifregelaars toegevoegd aan Ram-luchtparachutes om het openen van de luifel te vertragen.

Moderne ontwerpen hebben ook een trekkoord en technologie zonder porositeit.Dankzij het trekkoord kan de parachute correct worden ingezet en de nulporositeit voorkomt dat lucht door het nylonweefsel gaat.

Er zijn variaties op het moderne ontwerp vanwege parachutesporten.BASE-jumpers gebruiken een ander ontwerp in vergelijking met paragliders.Verschillende ontwerpen spelen een rol bij de efficiëntie van de parachute.

Al met al hangt de efficiëntie van de parachute af van de materialen, het ontwerp en de manier waarop deze is verpakt.Reserveparachutes zijn ook beschikbaar als de hoofdluifel het begeeft.Laten we hopen dat het deze keer correct wordt ingezet.

Parachutes worden gepakt door hun eigen parachutisten en reserves worden gepakt door riggers.De wetenschap achter parachute is belangrijk om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van wat er zou moeten gebeuren.

Misschien bent u geïnteresseerd
tampa-scholen

Over de auteur

Laat een reactie achter