1. Hoofdpagina
  2. Cyberbeveiliging

Phishing met een net

Phishing met een net
0

Phishing met internet

Toen nerds ons internet en de middelen om het te gebruiken gaven, gaven ze ons ook een nieuw deel van de woordenschat…

Ik heb het vaak jammer gevonden dat een paar van hen niet naar een literatuur- of marketingafdeling op de campus gingen om te kijken of een student poëzie of sizzle hen kon helpenbij het toekennen van namen aan hun innovaties.Moest de handmatige cursoroperator bijvoorbeeld een ‘muis worden genoemd?’

Geeks hebben sportsprekers ingehaald als het gaat om het bedenken van slechte zinnen.Ik heb nooit begrepen waarom basketbaltypes zeggen dat een speler een bal ‘uittrapt’ naar een teamgenoot aan de rand terwijl zijn voeten hem nooit raken.Erger nog, ik heb me altijd afgevraagd of een voetbalspeler van het gridiron echt op de bal zou willen duiken als de koerier hem echt “ophoestte!” Dat stukje letterlijke beeldtaal is weerzinwekkender dan het hanteren van een muis.Denken deze jongens echt na over wat ze zeggen?

Er is echter één geval waarin de nerds erover nadachten en het goed deden.’Phishing’ is een perfecte connotatie voor cybercriminelen die trollen naar een prooi.

De spelling van het woord onderscheidt deze snode activiteit van een sportieve onderneming, maar het isnog steeds een spel.De definitie die ervoor is ontwikkeld, is “een techniek die wordt gebruikt om persoonlijke informatie te verkrijgen voor identiteitsdiefstal, met behulp van frauduleuze e-mailberichten die afkomstig lijken te zijn van legitieme bedrijven. Deze authentiek ogende berichten zijn bedoeld om ontvangers voor de gek te houden.in het vrijgeven van persoonlijke gegevens zoals rekeningnummers en wachtwoorden, creditcardnummers en burgerservicenummers.”

Een andere term die verwijst naar de emotionele gevolgen van cyberovervallen is de perjoratieve betekenis van ‘hacker.’ Dat stukje etymologie lijkt een work in progress te zijn.De geaccepteerde definitie verwijst naar “individuen die ongeoorloofde toegang krijgen tot computersystemen met als doel gegevens te stelen en te corrumperen.” De toegevoegde kwalificatie is echter: “Hackers beweren zelf dat de juiste term voor dergelijke individuen cracker is.”

Gehackt of gekraakt worden maakt weinig verschil voor degenen aan de ontvangende kant.Ze weten gewoon dat ze beetgenomen zijn.Het is begrijpelijk dat hun eerste impulsen zijn om boos te worden en hun hart willen luchten.Mijn bewering is dat ze meestal in de verkeerde richting uithalen.Oplichters zijn immers oplichters;dat is hun taak en ze zijn daar in groten getale.Dat zal niet snel veranderen.

Deze slachtoffers moeten eens goed naar zichzelf kijken.

De economische aspecten van het rechthandhaving — in cyberspace of elders — beperkt wat kan worden onderzocht en vervolgd.Zo houden slimme spoofers hun ‘opbrengst’ per zwendelcampagne vaak zo laag dat de kosten om ze te vervolgen niet levensvatbaar zijn.Vervolgens veranderen ze hun coördinaten, plus hun identiteit, en doen ze het opnieuw.

Dus de belangrijkste factor bij cyberijver is natuurlijk zelfvoorzorg.De meeste stappen zijn eenvoudig, zoals blijkt uit de checklist op de website van de Federal Trade Commission van de Amerikaanse overheid:

“Als u een e-mail of pop-up ontvangt waarin wordt gevraagd om persoonlijkeof financiële informatie, niet antwoorden. En klik ook niet op de link in het bericht. Legitieme bedrijven vragen niet om deze informatie via e-mail. Als u zich zorgen maakt over uw account, neem dan contact op met de organisatie die in de e-mail wordt genoemd viaeen telefoonnummer waarvan u weet dat het echt is, of open een nieuwe internetbrowsersessie en typ zelf het juiste webadres van het bedrijf in. Knip en plak de link in het bericht in ieder geval niet in uw internetbrowser – phishers kunnen links makenhet lijkt erop dat ze naar de ene plek gaan, maar dat stuurt je eigenlijk naar een andere site.

“Gebruik antivirussoftware en een firewall en houd ze up-to-date.Sommige phishing-e-mails bevatten software die uw computer kan beschadigen of uw internetactiviteiten zonder uw medeweten kan volgen.

“Antivirussoftware en een firewall kunnen u beschermen tegen het onbedoeld accepteren van dergelijke ongewenste e-mails.bestanden. Antivirussoftware scant inkomende communicatie op lastige bestanden. Zoek naar antivirussoftware die zowel huidige als oudere virussen herkent, die de schade effectief ongedaan kan maken en die automatisch wordt bijgewerkt.

“Een firewall helpt je onzichtbaar te maken op internet en blokkeert alle communicatie van ongeautoriseerde bronnen.Het is vooral belangrijk om een ​​firewall te gebruiken als je een breedbandverbinding hebt.Besturingssystemen (zoals Windows of Linux) of browsers (zoals Internet Explorer of Netscape) kunnen ook gratis softwarepatches aanbieden om gaten in het systeem te dichten die hackers of phishers zouden kunnen misbruiken.

“Stuur geen persoonlijke of financiële informatie per e-mail. E-mail is geen veilige methode voor het verzenden van persoonlijke informatie. Als u een transactie start en uw persoonlijke of financiële informatie wilt verstrekken via de website van een organisatie, zoek dan naar indicatoren dat de siteveilig, zoals een slotpictogram in de statusbalk van de browser of een URL voor een website die begint met ‘https:’ (de ‘s’ staat voor ‘secure’). Helaas is geen enkele indicator onfeilbaar; sommige phishershebben vervalste beveiligingspictogrammen.

“Controleer creditcard- en bankrekeningafschriften zodra u ze ontvangt om te controleren op ongeautoriseerde afschrijvingen.Als uw afschrift meer dan een paar dagen te laat is, belt u uw creditcardmaatschappij of bank om uw factuuradres en rekeningsaldo te bevestigen.

“Wees voorzichtig met het openen van bijlagen ofhet downloaden van bestanden uit e-mails die u ontvangt, ongeacht wie ze heeft verzonden. Deze bestanden kunnen virussen of andere software bevatten die de beveiliging van uw computer kunnen verzwakken.

“Stuur spam door die phishing is voor informatienaar spam@uce.gov en naar het bedrijf, de bank of de organisatie die wordt nagebootst in de phishing-e-mail.De meeste organisaties hebben informatie op hun websites over waar ze problemen kunnen melden.

“Als u denkt dat u bent opgelicht, dient u uw klacht in op ftc.gov en gaat u vervolgens naar de FTC’s IdentityDiefstalwebsite op www.consumer.gov/idtheft. Slachtoffers van phishing kunnen het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal. Hoewel u niet helemaal kunt bepalen of u het slachtoffer wordt van identiteitsdiefstal, kunt u enkele stappen ondernemen om uw risico te minimaliseren. Alseen identiteitsdief opent kredietrekeningen op uw naam, deze nieuwe rekeningen zullen waarschijnlijk op uw kredietrapport verschijnen.U kunt een incident vroegtijdig opsporen als u periodiek een gratis exemplaar van uw kredietrapport bestelt bij een van de drie grote kredietbureaus.”

Als u e-valuta- of e-betalingsservices gebruikt, houd er dan rekening mee dat deze meestal niet aansprakelijk zijn voor uw verliezen als u bent gehackt of gekraakt vanwegeproblemen met identiteitsdiefstal.Alle gerenommeerde services hebben ondersteuningsafdelingen die klachten over spoofing onderzoeken — Paypal vraagt ​​u bijvoorbeeld om een ​​e-mail te sturen naar spoof@paypal.com als u een verdacht bericht ontvangt waarin hun naam wordt gebruikt — en als iemand dit gaat vervolgen,of bewaar in ieder geval klachten van welk bedrag dan ook, het zullen ze zijn.

Vrijwel alle e-valutaservices bieden opties van ‘virtuele’ toetsenborden om in te loggen op accounts.Ze kunnen lastig zijn, maar ze zijn zeer effectief in het toevoegen van een formidabel obstakel voor cyberinvasie.Zorg ervoor dat u, ongeacht of u deze stap heeft genomen om toegang te krijgen tot uw account, de tijd neemt om daadwerkelijk uit te loggen bij uw account, in plaats van alleen maar door te klikken naar uw volgende site.

Ik merk op dat de Longer Life-site twee zeer goede preventieve producten als sponsors heeft, Kaspersky Labs en Identity Guard.Het zijn eersteklas producten en het overwegen waard.

Het duurt niet lang om dit soort dingen te onderzoeken of te implementeren en je hoeft geen nerd te zijnom het te doen.U hoeft hun terminologie niet eens te kennen.Als u klaar bent, kunt u vol vertrouwen verwijzen naar een bekende term in zowel sport als bankieren:

Veilig.

Misschien bent u geïnteresseerd
ppc-klikaanvallen

Over de auteur

Laat een reactie achter