1. Homepage
  2. Nieuws

Fotografie Fotojournalistiek

Fotografie Fotojournalistiek
0

Fotografie Fotojournalistiek

Heeft u wel eens een krant of tijdschrift opgepikt waarin een enkel beeld wordt gebruikt om een ​​verhaal te vertellen?Dit staat bekend als fotojournalistiek.Fotojournalistiek kan onder alle onderwerpen van fotografie vallen, maar de afbeelding moet nieuwswaardig zijn om uiteindelijk te worden gepubliceerd.

Er zijn twee soorten fotojournalistiek.

Bij het eerste type wordt een afbeelding gebruikt om een ​​verhaal te illustreren.Veel feature-journalisten werken nauw samen met fotografen en geven hen de opdracht om afbeeldingen te maken die bij hun artikelen worden gepubliceerd.Er is geen limiet aan het aantal afbeeldingen dat kan worden gebruikt.Dit is meestal de beslissing van de fotoredacteur.

De tweede is waar een afbeelding wordt gebruikt om een ​​verhaal te vertellen zonder woorden.Er kan één enkele afbeelding worden gebruikt of in tijdschriften worden vaak wel tien afbeeldingen gebruikt.Als je kunt schrijven – doe dat dan;het zal een voordeel zijn als je wat foto’s indient.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een fotojournalist is zijn vermogen om snel te reageren wanneer hij langs een scène komt die nieuwswaardig kan zijn.
Foto’s van de omgeving

Mensen.

Nieuwe gebouwen.

Als je fotojournalistiek serieus neemt, maak dan een verzameling afbeeldingen uit je omgeving.Veel van deze foto’s zullen niet meteen nieuwswaardig zijn, maar komen mogelijk later.Maak foto’s van alle fabrieken en gebouwen in de omgeving.Op een dag kan een fabriek sluiten en kunt u misschien niet ter plaatse komen.Zorg ook voor veel foto’s van lokale zakenlieden en politici.

Sommige fotojournalisten hebben het geluk opdrachten te krijgen van kranten of tijdschriften, de meesten moeten het nieuws volgen of vinden om de kost te verdienen.

De wereld van digitale fotografie heeft het werk van de fotojournalist een stuk eenvoudiger gemaakt.Het is een enorm voordeel dat je afbeeldingen direct kunt bekijken, scannen en naar een uitgever kunt e-mailen.

Het werk van een fotojournalist kan extreem zwaar zijn: foto’s maken onder allerlei extreme omstandighedenen in zeer gevaarlijke situaties.Elk jaar sterven er veel fotojournalisten in oorlogsgebieden en bij verschillende natuurrampen over de hele wereld.

We leven in een wereld waarin het nieuws van vandaag morgen vergeten is en de noodzaak om de beelden snel naarde uitgever is zo belangrijk.Als u afbeeldingen heeft die nieuwswaardig zijn, wacht dan niet langer en stuur ze naar een persbureau of uitgever.Ze zullen niet lang in het nieuws blijven.

Je bent misschien geïnteresseerd in