1. Homepage
  2. Nieuws

Presentatievaardigheden – de eerste om te weten

Presentatievaardigheden – de eerste om te weten
0

Presentatievaardigheden – de eerste die u kent

Als u de regels volledig wilt begrijpen die bepalen hoeveel informatie u in uw presentatiedia’s mag opnemen, moet u eenfundamenteel van de menselijke aard, namelijk dat we een aangeboren verlangen hebben om de eerste te zijn die het weet.

Helaas zijn de meeste visuele presentaties die we zien ontworpen met de verkeerde overtuiging dat het publiekzal eigenlijk wachten tot de presentator ze doorloopt.Fout.

Toen de communicatietechnologie trager was, kozen we voor een meer historische benadering van nieuws: nieuws ging over wat er gebeurde.We waren gewend om op het nieuws te wachten, en nieuws had een tijd: heb je de ochtendkrant gezien?Heb je het avondnieuws gehoord?

Maar door de vooruitgang op het gebied van elektronica zijn we bij nieuws meer gaan denken in termen van wat er op dit moment gebeurt.Film bracht ons beweging, maar videofeeds brachten ons daar.Schermt verduisterd papier af als de favoriete locatie om het laatste nieuws te krijgen.Kranten gevouwen, eerste middagedities en daarna zelfs iconen van Americana – denk Herald Tribune.In plaats van de belangrijkste nieuwsbron ter wereld te zijn, werden kranten, om te overleven, meer gericht op functies. Ze boden alleen waarde voor minder bederfelijke en minder directe inhoud.

Cable News Network waagde een enorme gok.dat mensen over de hele wereld vierentwintig uur per dag naar het nieuws zouden kijken – nieuws op de dienstregeling van de mensen, niet op de providers.Nieuws op aanvraag.Vervulling voor mensen die ‘de eerste willen zijn die het weten’.

Wat heeft dit allemaal te maken met presentatieontwerp?Je hoeft geen nieuwsjunkie te zijn om een ​​basiskenmerk van mensen en andere intelligente dieren te delen: nieuwsgierigheid.Nieuwsgierigheid is de basis om te overleven, en we zijn geëvolueerd als wezens die snel moeten leren wat we kunnen.Dus ditzelfde verlangen dat mensen de eerste moeten zijn om het te weten, vertaalt zich naar elke gebeurtenis waarbij nieuwe informatie wordt opgenomen.Tijdens een presentatie willen leden van het publiek dezelfde controle en zijn ze eigenlijk niet bereid te wachten tot jij, de presentator, hen helpt als eerste op de hoogte te zijn.

Eens nieuwsgierig geworden naar een diatevreden is, zullen toeschouwers gewoonlijk hun aandacht schenken aan de presentator.

Maar wanneer een nieuwe dia voor het eerst op het scherm verschijnt, stemmen alle ogen, als motten op de vlam, af op de nieuweafbeelding, en begin meteen aan de race om als eerste te weten waar de glijbaan over gaat.Het is niet hun schuld!Het zijn mensen!

Alleen als elk lid van het publiek er volledig van overtuigd is dat ze precies weten wat de dia betekent, zullen ze hun aandacht weer vestigen op wat je zegt.

En tot nu toe zou je er realistisch gezien net zo goed niet kunnen zijn.Oh, natuurlijk, je kunt doen zoals de meesten doen en beginnen met het beschrijven van de elementen in de dia, maar voor alle doeleinden maakt het weinig uit wat je doet.Je zou je broek kunnen laten zakken.Je zou de kamer kunnen verlaten.Je zou vreemde grappen kunnen vertellen.Maar totdat het publiek voor zichzelf precies heeft bepaald wat alle gegevens en woordsporen op het scherm voor hen betekenen, heb je ongeveer 0% van hun aandacht.

Bij de meeste dia’s die wezie in zakelijke presentaties vandaag, dit is waar de ramp begint.Zie je, de typische dia bevat zoveel informatie dat een doorsnee lid van het publiek meer dan 30 seconden nodig zou hebben om het materiaal te lezen, laat staan ​​om het in zich op te nemen.Het leesproces loopt echter vertraging op doordat de kijker eerst zelf probeert te bepalen waar te beginnen en welke informatie het belangrijkst is.Aanwijzingen voor de relatieve waarde van de informatie zijn echter vaak onjuist, omdat het publiek ze baseert op zaken als de grootte van het type of de plaatsing op het scherm.

Om deze reden bent umoet u zich afvragen hoe lang het de gemiddelde persoon zal kosten om zelf alle informatie in uw dia te ontdekken.Hoe meer tijd de gemiddelde persoon nodig heeft om de informatie die hij ziet te absorberen en te verwerken, hoe groter de kans dat u uw publiek verliest.

Dus wat zegt dit ons?Er is natuurlijk maar één echt haalbare oplossing, en dat is zoveel mogelijk de hoeveelheid informatie beperken die wordt vrijgegeven met elke muisklik.

Hoe mindertijd die het publiek nodig heeft om de nieuwe informatie te onderscheiden, hoe sneller ze bij u terugkomen en beginnen te luisteren naar wat u echt bedoelt te ‘zeggen’ op de dia.

Je bent misschien geïnteresseerd in