1. Homepage
  2. Nieuws

Rol van PR-campagnes in marketing

Rol van PR-campagnes in marketing
0

De rol van PR-campagnes in marketing

Nu in het tijdperk van supersnelle internetmarketing met behulp van SEO (Search Engine Optimization) en SEM (SearchEngine Marketing) de rol van online nieuwsdistributiediensten en PR Bedrijven zijn in opkomst en het internet wordt elke dag overspoeld met nieuws via de kabel.Hoewel deze trend erg gunstig is voor elke redacteur, journalist of webmaster, is het erg moeilijk om het juiste nieuws te identificeren uit de miljoenen nieuwsitems die elke dag worden gepost in verschillende betaalde en gratis distributieservices voor persberichten.

Nu.hoe maak je jezelf als bedrijfspromotor dan zichtbaar voor deze redacteuren en uitgevers die zwemmen in deze informatieovervloed?En ook, hoe bent u van plan de SEO-trucs in hetzelfde persbericht te gebruiken om een ​​betere pagerank te krijgen?

Om een ​​PR-campagne tot een succes te maken, hoef je alleen maar enkele vuistregels te volgen:

a) Houd het kort:
De gouden woorden zijn quot;spreek niet veel als er niet veel is om over te praten – spreek alleen waar redacteuren naar op zoek zijn – dat interessante nieuwselement“. Maak tegelijkertijd geen zinnen lang, maar maak ze in plaats daarvan kort.

b) Maak het eenvoudig:
Probeer geen enkel persbericht te maken om al uw diensten en prestaties te verkondigen. Het beste idee is om ze op te splitsen in een reeks persberichten metelk met een uniek ingebed nieuwselement. Als u vijf diensten wilt aanbieden, maak dan vijf persberichten en post ze alstublieft niet op dezelfde dag. U wilt toch zeker niet dat uw persberichten met elkaar concurreren?

c) Houd het nieuwselement in de release
De meeste mensen verwarren een persbericht als een grotere rubriek. Ik durf here en zeg tegen die marketinggoeroes dat – dat is het niet.U moet ervoor zorgen dat uw persbericht ‘Nieuwswaardig’ is voor een redacteur of uitgever.Als u bijvoorbeeld over uw hypotheekservice wilt spreken, begin het persbericht dan met een kop: “Hypotheekbedrijf nodigt aanvragen uit”.We weten allemaal dat hypotheekverstrekkers altijd op zoek zijn naar nieuwe klanten, maar met deze nogal ‘Newsy’-kop maak je er een nieuwsbericht van

d) Een persbericht optimaliseren:
Kies bij de distributiesites voor persberichten die u de kans geven om uw persberichten te optimaliseren altijd voor PR-optimalisatie.Dit zorgt voor een waardevolle link terug naar uw website met de sleutelwoorden van uw keuze.Dus voor uw hypotheekbedrijf: zeg niet ‘klik hier’ en geef de link, maar zeg – ga naar ‘Hypotheekbedrijf’ en koppel de woorden ‘Hypotheekbedrijf’ aan uw website.

e) De tekenlimieten:
Volg in het ideale geval wat ik ‘de regel van 5×10’ noem

* Kop mag niet langer zijn dan 50 tekens
* Pers kort 500 tekens
* Nieuwsdetails mogen niet langer zijn dan 5000 tekens

Het belangrijkste wat u niet moet doen met betrekking tot uw PR-campagne:
Spam geen persbericht – dit heeft alleen een negatieve impact op uwbedrijf, in plaats van een goede redactionele beoordeling van uw producten en services te genereren.

De laatste woorden zijn dat PR-campagnes, mits correct gebruikt, een enorme positieve invloed kunnen hebben op uw algehele bedrijfsproces.

Je bent misschien geïnteresseerd in