1. Homepage
  2. Wetenschap

RX voor succes: een carrière in de apotheek

RX voor succes: een carrière in de apotheek
0

RX for Success: A Pharmacy Career

Wat zou er gebeuren als er geen apothekers beschikbaar waren om uw recept af te vullen bij de plaatselijke drogisterij of om medicatiefouten in despoedeisende hulp?

Dat zou werkelijkheid kunnen worden als Amerika tegen 2020 niet nog eens 150.000 apothekers opleidt.

Volgens het Amerikaanse ministerie vanArbeid, 7.000 tot 10.000 apothekersposities blijven elk jaar onvervuld.

Afgestudeerden in de farmacie kunnen verschillende mogelijke carrièrerichtingen verwachten, evenals vier of vijf vacatures.Naast het verdienen van een gemiddeld jaarloon van $ 77.050, kunnen apothekers kiezen uit een breed scala aan werksituaties, van onderzoekslaboratoria tot antigifcentrums tot dierenklinieken.

Om docenten te helpen leerlingen aan te moedigen om door te gaaneen carrière in de farmacie, gezondheid en wetenschap, heeft het farmaceutische bedrijf Roche een gratis docentenhandleiding gemaakt in samenwerking met de Parenteral Drug Association Foundation for Pharmaceutical Sciences Inc. en de openbare televisie van WLIW New York.

“Het aanmoedigen van studenten die al interesse hebben in gezondheid en wetenschap, kan de sleutel zijn tot het dichten van het potentiële tekort aan apothekers”, zegt Vivian L. Beetle, directeur zakelijke relaties en bijdragen voor Roche.”Roche is van mening dat docenten een positieve en essentiële rol spelen bij het begeleiden van leerlingen naar een carrièrepad.”

De gids is bedoeld om docenten te helpen leerlingen met interesse in wetenschap te identificeren en te laten zienhoe ze studenten kunnen betrekken bij een dialoog over carrièremogelijkheden in de farmacie.Het bevat profielen van studenten die een carrière in de farmacie hebben nagestreefd, een lijst met hogescholen en professionele organisaties en een zelfbeoordelingstool voor studenten.

Zouden uw kinderen of studenten slagen in een carrière in de farmacie??Ze moeten het volgende overwegen:

* Zijn ze goed in wiskunde?

* Zijn ze geïnteresseerd in wetenschap, met name biologie en scheikunde?

* Zijn ze detailgericht en gefocust?

* Geven ze om anderen en willen ze een positieve bijdrage leveren aan de samenleving?

* Zouden ze geïnteresseerd zijn in een carrière waarin ze overal in het land kunnen werken?

Je bent misschien geïnteresseerd in