1. Homepage
  2. Onderwijs

Sparen voor onderwijs – Canadese geregistreerde spaarplannen voor onderwijs

Sparen voor onderwijs – Canadese geregistreerde spaarplannen voor onderwijs
0

 Sparen voor het onderwijs – in Canada geregistreerde spaarplannen voor het onderwijs

Sparen voor het onderwijs – in Canada geregistreerde spaarplannen voor het onderwijs

In de huidige concurrerende beroepsbevolkingeen postsecundair onderwijs is een noodzaak voor het verkrijgen van een kwalitatief goede baan.Een vierjarige opleiding aan een Canadese universiteit kost je in het huidige 2008 ongeveer $ 55.000. Nu de kosten van onderwijs sneller stijgen dan de inflatie, zijn de kosten van onderwijs voor een vandaag geboren baby die naar verwachting in 2026 post secundair onderwijs zal volgenzal ongeveer $ 116.000 bedragen.

Voor het gemiddelde Canadese gezin vertegenwoordigt dat een aanzienlijk bedrag.Dus, hoe kunnen Canadezen ervoor zorgen dat ze voorbereid zijn als het tijd is om hun kind naar een postsecundaire onderwijsinstelling te sturen?De oplossing is om vroeg te beginnen met sparen en te profiteren van geregistreerde onderwijsspaarplannen (RESP’s).

Een RESP is een speciale spaarrekening die speciaal is ontworpen door de Canadese overheid om besparingen voor het onderwijs te optimaliseren.Iedereen kan een RESP-account openen voor een kind, inclusief een ouder, grootouders, familielid of familievriend.De persoon die het RESP-account opent, staat bekend als de abonnee en het kind voor wie het spaargeld bestemd is, wordt de begunstigde genoemd.

Voordelen van een RESP

Er zijn veel voordelen verbonden aan het openeneen RESP-account zoals.

• Geld dat wordt gestort op het RESP-account mag belastingvrij groeien

• Er zijn verschillende overheidssubsidies beschikbaar om uw opleidingsbesparingen te vergroten

•Opnames van de RESP-rekening worden belast tegen het marginale belastingtarief van het kind, dat vaak 0% is, wat resulteert in aanzienlijke belastingbesparingen

Overheidssubsidies

De overheid van Canada helpt u sparen voor uwonderwijs van het kind via overheidssubsidies.

De Canadian Education Savings Grant (CESG) is een subsidie ​​die wordt toegekend wanneer u meer dan $ 500 per jaar stort op de RESP-rekening van uw kind.U kunt via deze toelage maximaal $ 400 extra per jaar ontvangen met een levenslange maximale bijdrage per kind van $ 7.200.

De Canada Learning Bond (CLB) is een andere toelage die wordt aangeboden door de regering van Canada en die specifiek is bedoeld voor mensen met een laag inkomengezinnen.De Canadian Learning Bond is alleen beschikbaar voor kinderen geboren na 31 december 2003 en is beperkt tot $ 2000 per kind.

RESP-aanbieders

Het selecteren van een RESP-aanbieder is een belangrijke keuze.De meeste banken en andere financiële instellingen zoals kredietverenigingen bieden RESP-rekeningen aan.Er zijn ook specifieke bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop van RESP-accounts, zoals Heritage Trust en Canadian Scholarship Trust.

Stappen voor het openen van een RESP

Volg de onderstaande stappen om een ​​RESP-account te openen.

• Zorg ervoor dat uw kind een burgerservicenummer (SIN) heeft

• Selecteer een RESP-aanbieder

• Bepaal welk type RESP-account u wilt openen

• Selecteer investeringen die uw spaargeld laten groeien

• Stort geld op uw RESP-account

Conclusie

Registered Education Savings Plans zijn een slimme manier om te sparen voor uwtoekomst van het kind na het secundair onderwijs.Begin vroeg met sparen en u zorgt ervoor dat uw kind de kans krijgt op de post-secundaire instelling van zijn keuze en afstudeert met een minimale schuldenlast.

RESP-bronnen

Ga naar www.resp-canada.ca voor een complete gids over Canadese RESP’s.

Je bent misschien geïnteresseerd in