1. Homepage
  2. Wetenschap

Zelfhulp en psychologie

Zelfhulp en psychologie
0

Zelfhulp en psychologie

De zelfhulpbeweging begon echt met de komst van de psychiatrie en de eerste revolutionaire ideeën van Dr. Sigmund Freud.Hoewel de ideeën van Freud grotendeels zijn aangevuld en veel ervan volledig zijn vervangen, heeft zijn werk over het onderbewustzijn een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we onszelf en onze toekomst zien.

Psychologie begon echt met Dr.Sigmund Freud en zijn binnenste kring van studenten die later de wetenschap van de psychoanalyse vestigden en de techniek om het onbewuste naar het bewuste niveau van bewustzijn te brengen.Dit proces van klinische psychoanalyse was de eerste rigoureuze wetenschap van de geest die sindsdien is gebruikt als basis voor vele andere praktijken en technieken die zich over de hele westerse wereld hebben verspreid.

Bewustzijn verhogen heeft een belangrijke rol gespeeld.altijd een grote waarde geweest in spirituele tradities en, als algemene regel, is verre van iets nieuws in de geschiedenis.Al in 5000 v.Chr. Men gelooft grotendeels dat hindoeïstische wijzen rituelen en technieken van bemiddeling beoefenen om hun eigen onderbewustzijn naar een hoger bewustzijnsniveau te brengen en in veel gevallen monumentaal succesvol waren.Zelfs zonder de zeer gedetailleerde en beknopte observaties van de moderne psychiatrie waren deze eeuwenoude wijzen in staat ongelooflijke hoogten van transcendentaal bewustzijn te bereiken, allemaal door het gebruik van yoga en meditatie.Deze praktijken hebben de afgelopen decennia een geweldige comeback gemaakt vanwege de meer rigoureuze ontdekkingen in de psychoanalyse, waaruit blijkt dat het verhogen van uw bewustzijn daadwerkelijk kan leiden tot meer gezondheid en welzijn bij veel psychoanalytische patiënten.

De zelfhulpbeweging heeft ook een enorme boost gekregen door de ontdekkingen van Sigmund Freud en zijn grootste leerling Dr. Carl Jung.Dr. Jung maakte zich uiteindelijk los van zijn leraar en streefde naar een bredere toepassing van Freuds ideeën om het belang van spirituele realiteit toe te passen op de ontdekkingen van het verbeteren van iemands bewustzijnsniveau.Freud kreeg veel kritiek omdat hij te veel belang hechtte aan de rol van seksualiteit in onze groei als mens.Dr. Jung zag verder dan dit en erkende dat spirituele ideeën ook een belangrijke rol spelen in onze ontwikkeling en gebruikt kunnen worden om ons bewustzijn te verhogen op manieren die Freud nooit heeft kunnen zien.Dr. Jungs werk waarbij het collectieve onbewuste en archetypen van de geest betrokken zijn, heeft bijgedragen aan ons begrip van het belang van zelfhulp en spirituele groei.In feite is het algemeen bekend dat de klinische praktijk van Dr. Jung heeft bijgedragen aan de vroegste groei van de twaalf stapgroepen van vandaag en zijn specifieke werk met de oprichters van Alcoholic’s Anonymous was het begin van een beweging die onze moderne samenleving volledig heeft getransformeerd ende zelfhulpbeweging.

Psychologie heeft een integrale rol gespeeld in de ontwikkeling van de zelfhulpbeweging en deze trend is nog lang niet voorbij.De meest moderne bijdrager aan deze grote beweging is Dr. David R. Hawkins die een nog invloedrijker werk heeft geschreven getiteld Power Versus Force, waarmee nu een nieuwe grote golf van bijdragen aan de vooruitgang van hoger bewustzijn en spirituele ontwikkeling begint.De ontdekkingen van Dr. Hawkins met betrekking tot de wetenschap van de kinesiologie bewijzen dat het bewustzijn zelf gemeten kan worden aan de hand van de interne reacties van het lichaam.Deze ontdekking is een grote belofte voor de wereld van zowel psychiatrie als spirituele groei, omdat het een echt kompas introduceert voor de spirituele zoeker.Kinesiologie kan nu worden gebruikt om het bewustzijnsniveau te bepalen van duizenden verschillende spirituele technieken, praktijken, geschriften, leraren en zelfs plaatsen of dingen die allemaal een bepaald krachtveld met zich meedragen dat rechtstreeks kan worden onderzocht en begrepen door de reacties die ze hebben.op de interne energiemeridianen van het lichaam.De implicaties van deze recente ontdekking beginnen nog maar net door duizenden mensen over de hele wereld te worden erkend.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor zowel psychologie als zelfhulp aangezien er veel nieuwe ontdekkingen worden gedaanelke dag die binnenkort de manier verandert waarop we onszelf en de mensen om ons heen zien.Het zal je het beste dienen om een ​​van de wijze mensen te zijn die nu op de kar van zelfhulp stapt terwijl de ontdekkingen net het grootste effect hebben dat ze ooit eerder hebben gemaakt.

Je bent misschien geïnteresseerd in