1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

Zelfhypnose naar zelfverbetering

Zelfhypnose naar zelfverbetering
0

Zelfhypnose voor zelfverbetering

Zelfhypnose is een geweldig hulpmiddel voor het stellen van doelen en zelfverbetering.De meeste mensen zijn verbaasd over hoe gemakkelijk het is om zelfhypnose te leren.En zelfhypnose maakt veel dingen veel gemakkelijker.

Zelfhypnose wordt meestal gezien als een persoon die luistert naar een geluidsband, mp3 of andere in massa geproduceerdemedia, bedoeld om de bereidheid op te wekken om suggesties over een specifiek onderwerp op te nemen, zoals afvallen, stoppen met roken, enzovoort.

Helaas wordt dit soort hypnose over het algemeen voorbereid door iemand dieheb de gehypnotiseerde persoon nooit ontmoet, vaak met ongewenste, zelfs onaangename beelden en suggesties.

Als je bijvoorbeeld gemakkelijk verbrandt door de zon, is het laatste waar je over wilt horen een langzame wandelingeen zonnig strand.In dit geval betekent het ‘zelf’ in zelfhypnose gewoon dat je er zelf naar luistert.

Hoe pas je zelfverbetering toe in hypnose?

Om aan zelfverbetering te kunnen doen, zijn er bepaalde aspecten in jou die moeten worden aangepakt.Met behulp van hypnose worden de negatieve aspecten die een belemmering vormen voor verbetering geëlimineerd.

Een echte zelfhypnose zou noodzakelijkerwijs worden ontworpen en gemaakt door de persoon die er uiteindelijk gebruik van zal maken en er baat bij zal hebben.

In tegenstelling tot de in massa geproduceerde hypnose, wordt deze hypnose gemaakt voor het exacte doel dat de persoon wenst, inclusief de precieze woorden en zinnen die het meest betekenen voor die specifieke persoon.

De ware zelfhypnose wordt dus door de persoon gemaakt om aan zijn of haar eigen behoeften te voldoen.De verkregen voordelen kunnen alleen worden bereikt met zo’n persoonlijke, unieke hypnose.In dit geval betekent het ‘zelf’ in zelfhypnose echt dat je door jezelf gehypnotiseerd bent!

Hieronder is een kort overzicht van het zelfhypnotische proces.Hoewel er veel variaties op deze methode zijn gebruikt, zijn dit de basisstappen die je moet doorlopen om jezelf te hypnotiseren om zelfverbetering te bereiken.

1.Plaats uw doelen van het belangrijkste doel naar het minder belangrijke.Indien mogelijk moeten uw doelen meetbaar zijn.

2.Voor elk doel moet je passende suggesties formuleren, wat betekent dat je je doelen moet omzetten in specifieke instructies voor je onderbewustzijn over hoe je elk doel kunt bereiken.

3.Ontspanning.Gebruik de eerste minuten van je zelfhypnotische sessie om zo ontspannen mogelijk te worden.Probeer al je zorgen en problemen te vergeten.

4.Begin je hypnotische inwijdingsfase door de hypnotische woorden die je hebt gekozen hardop uit te spreken en te herhalen, door aan deze woorden te denken of te luisteren naar een hypnotische tape of cd die is aangepast aan je behoeften op het gebied van hypnose en het vervullen van doelen.

5.Pas de hypnotische suggesties toe die je hebt gedaan om het specifieke doel waarmee je werkt te bereiken, zeg ze hardop, denk ze na of gebruik een op maat gemaakte hypnotische tape of cd.

Voordat je voor jezelf beginthypnotische oefeningen moet je er een tijdschema voor maken.Doe je hypnotische sessies elke dag, vijf minuten per dag is genoeg.Herhaal uw suggesties gedurende de dag zo vaak mogelijk.

Meet uw voortgang.Ben je nu dichter bij je doel dan voordat je begon?Vraag jezelf.Als je deze vragen ontkennend beantwoordt, moet je je gedachtengang heroverwegen en reorganiseren.

Alleen zo kun je erachter komen of deze methode je echt helpt bij het bereiken van jedoelen voor zelfverbetering.

Je bent misschien geïnteresseerd in