1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

Zelfverbetering en succes gaan hand in hand

Zelfverbetering en succes gaan hand in hand
0

Zelfverbetering en succes gaan hand in hand

Hoe weet je of iemand bereid is zelfverbetering te bereiken?Dit is een vraag zonder definitief antwoord.Het hangt allemaal af van het individu.

Veel mensen hebben doelen, dromen of ambities, maar weten niet hoe ze die moeten bereiken.Ze hebben misschien nagedacht over wat zelfverbetering en hun ideale leven zouden zijn, maar hebben geen idee hoe ze plannen moeten maken en de acties moeten ondernemen die nodig zijn om ze te realiseren.

Sommige mensen hebben een vaag idee over hoe ze zichzelf kunnen verbeteren.Dit zijn degenen die geloven dat als ze maar een betere baan hadden, of betere kansen hadden gekregen, of de liefde van hun leven hadden ontmoet, of wat dan ook, alles goed zou komen en ze gelukkig zouden zijn.

Ze hebben het gevoel dat hun geluk of gebrek aan geluk wordt bepaald door externe factoren en dat hun gedachten en acties er weinig toe doen.

Sommigen geloven dat als ze maar meer haddengeld dat ze kunnen krijgen wat ze maar willen en op weg zijn naar zelfverbetering.

Ze hebben misschien weinig tijd besteed aan het nadenken over wat ze eigenlijk willen in het leven en geloven niet echt dat eralles wat ze kunnen doen om toch hun vage versie van utopie te creëren, behalve meer loten kopen.

Andere mensen weten niet eens wat ze eigenlijk willen van hun leven en hebben misschien zelfs weinigidee wat hen echt gelukkig zou maken.Ze lijken van dag tot dag, van week tot week, van maand tot maand en van jaar tot jaar af te dwalen en doen niet veel meer dan rondkomen.

Ze lijken misschien veiligbanen en genoeg verdienen om een ​​relatief comfortabel leven te leiden.Ze lijken gelukkig genoeg en hebben geen grote ambitie om meer uit hun leven te halen dan ze nu hebben.

Is zelfverbetering belangrijk?

De realiteit is dat we ons hele leven constant groeien en ontwikkelen.Omstandigheden zorgen ervoor dat we groeien en ons ontwikkelen, zelfs als we daar niet bewust voor kiezen.

Tot een bepaalde leeftijd leren we via formeel onderwijs en blijven we leren via onservaringen voor de rest van ons leven.We moeten leren en groeien om te gaan met alles wat het leven ons te bieden heeft.We moeten allemaal zelfverbetering doormaken.

Het moderne leven gaat veel sneller dan ooit in de geschiedenis.Voor iedereen die in de moderne samenleving leeft, zijn er meer mogelijkheden dan ooit tevoren om alles te doen wat je maar wilt met je leven.

Maar er is ook meer concurrentie dan ooit tevoren en er verandert voortdurendtechnologie betekent dat er echt weinig of geen ‘banen voor het leven’ meer zijn.Het is nu niet alleen normaal om tijdens ons werkende leven vaak van baan te veranderen, maar zelfs om van loopbaan en branche volledig te veranderen.

Omdat de werkplek zo competitief is, zijn mensen die ambitieus en hongerig zijnvoor succes weten dat ze nieuwe vaardigheden en kennis moeten leren om voorop te blijven lopen.Om dit te bereiken, is zelfverbetering nodig.

Dit zijn de mensen die het meest waarschijnlijk hun baan zullen behouden, of vooruitgang zullen boeken binnen hun gekozen vakgebied, of die gemakkelijk inzetbaar zullen zijn in andereorganisaties of bedrijfstakken.

Het streven naar zelfverbetering en persoonlijke groei kan wel eens de beslissende factor zijn voor hoe iemands toekomst eruit zal zien.

Je bent misschien geïnteresseerd in