1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

ZELFVERBETERING EN SUCCES

ZELFVERBETERING EN SUCCES
0

ZELFVERBETERING EN SUCCES

Alles wat ons overkomt, gebeurt met een doel.En soms komt van het een het ander.In plaats van jezelf op te sluiten in je kooi van angsten en te huilen om hartzeer, schaamte en mislukkingen uit het verleden, behandel ze als je leraren en ze zullen je hulpmiddelen worden voor zowel zelfverbetering als succes.

Ik herinner me dat ik naar Patch Adams keek – het is eigenlijk mijn favoriete film.Het is een geweldige film die je zal helpen jezelf te verbeteren.Hunter “patch” Adams is een geneeskundestudent die de examens niet heeft gehaald.Na maanden van melancholie, depressie en zelfmoordpogingen, besloot hij medische hulp in te roepen en nam hij zichzelf vrijwillig op in een psychiatrische afdeling.Door zijn maandenlange verblijf in het ziekenhuis leerde hij verschillende soorten mensen kennen.Zieke mensen wat dat betreft.Hij ontmoette een katatonische, een verstandelijk gehandicapte, een schizofreen enzovoort.Patch vond manieren om zijn eigen kwaal te behandelen en besefte uiteindelijk dat hij weer op het goede spoor moest komen.Op een ochtend werd hij wakker met het besef dat hij na alle mislukkingen en pijnen die hij heeft doorgemaakt, nog steeds dokter wil worden.Hij draagt ​​een positieve houding met zich mee die hem zelfverbetering en succes heeft gebracht.Hij verbeterde niet alleen zichzelf, maar ook het leven van de mensen om hem heen en de kwaliteit van leven.Is het hem gelukt?Onnodig te zeggen dat hij de beste dokter werd die zijn land ooit gekend heeft.

Dus, wanneer wordt zelfverbetering synoniem met succes?Waar beginnen we?Neem deze tips, vrienden…

*Stop met denken en voelen alsof je een mislukkeling bent, want dat ben je niet.Hoe kunnen anderen je accepteren als JIJ JOU niet kunt accepteren?

*Als je knapperds en modellen op tv ziet, denk dan meer aan zelfverbetering, niet aan zelfmedelijden.Zelfacceptatie gaat niet alleen over mooie slanke benen of geweldige buikspieren.Concentreer je op innerlijke schoonheid.

*Als mensen zich zo neerslachtig en neerslachtig voelen over zichzelf, help ze dan omhoog te komen.Ga niet met ze ten onder.Ze trekken je verder naar beneden en uiteindelijk voelen jullie je allebei minderwaardig.

*De wereld is een grote ruimte voor lessen, niet voor fouten.Voel je niet voor altijd dom en gedoemd alleen maar omdat je gezakt bent voor een wetenschapsquiz.Er is altijd een volgende keer.Maak ruimtes voor zelfverbetering.

*Doe het één voor één.Je verwacht niet dat zwarte schapen in een handomdraai braaf zijn.Zelfverbetering is een proces van dag tot dag.

*Zelfverbetering leidt tot innerlijke stabiliteit, ontwikkeling van de persoonlijkheid en ga zo door….SUCCES.Het komt voort uit zelfvertrouwen, zelfwaardering en eigenwaarde.

* Stel zinvolle en haalbare doelen.Zelfverbetering maakt niet dat je de exacte replica bent van Cameron Diaz of Ralph Fiennes.Het hoopt en streeft naar een betere en betere JIJ.

*Kleine dingen betekenen GROOT voor andere mensen.Soms realiseren we ons niet dat de kleine dingen die we doen, zoals een schouderklopje, “hoi” of “hallo” zeggen, iemand “goedendag” begroeten of meneer Smith iets zeggen als “hey, ik hou van je stropdas!”zijn simpele dingen die zoveel voor andere mensen betekenen.Als we waardering hebben voor mooie dingen om ons heen en voor andere mensen, worden we ook mooi voor hen.

*Als je bereid bent verandering te accepteren en het proces van zelfredzaamheid te doorlopenverbetering betekent niet dat alle anderen dat ook zijn.De wereld is een plek waar mensen met verschillende waarden en attitudes rondhangen.Soms, zelfs als je denkt dat jij en je beste vriendin het altijd leuk vinden om samen hetzelfde te doen, zal ze hoogstwaarschijnlijk een uitnodiging voor zelfverbetering afslaan.

Dat zouden we altijd moeten doen.Onthoud dat er niet zoiets bestaat als ‘succes van de ene op de andere dag’.Het is altijd een heerlijk gevoel om vast te houden aan de dingen die je nu al hebt, in het besef dat dat slechts een van de dingen is waar je ooit naar verlangde.Een heel mooi citaat luidt: “Als de student klaar is, zal de leraar verschijnen.”We zijn hier allemaal om onze lessen te leren.Onze ouders, leraren, vrienden, collega’s, kantoorgenoten, buren… zij zijn onze leraren.Als we onze deuren openen voor zelfverbetering, vergroten we onze kansen op de weg naar succes.

Je bent misschien geïnteresseerd in