1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

Gids voor zelfverbetering die het lezen waard is

Gids voor zelfverbetering die het lezen waard is
0

Gids voor zelfverbetering die de moeite waard is om te lezen

Er zijn verschillende boeken en seminars die u kunnen helpen bij het verzamelen van een gids voor zelfverbetering.Al deze bronnen zijn tegen de negatieve factoren in je leven.

Deze gids voor zelfverbetering is bedoeld om je de beste oplossingen te bieden om deze factoren voorgoed te elimineren.Of in ieder geval om het drastisch te verminderen.

Werk, vergaderingen, deadlines, afspraken, telefoontjes, boodschappen doen, de honden uitlaten enz. Dit zijn allemaal dingen die de meeste mensen dagelijks moeten doen.

Meestal staan ​​er andere dingen op de wachtlijst, zoals: familie, vrienden en zelfs onszelf.

Soms ontdekken wete laat dat de punten op de wachtlijsten in feite de belangrijkste zijn en helaas realiseren we ons dit soms helemaal niet, dus vragen we ons af waarom we zo ongelukkig zijn.

Al deze mensen weten dat tijd meer is dan geld: tijd betekent in de eerste plaats het leven en meer nog, het betekent ons leven.

Datop deze manier hebben we de verplichting om ons niet over te geven in stressvolle situaties en te gaan vechten voor de vreugde van het leven.

Laten we ook niet vergeten dat een gebrekkige tijdsbesteding enorme gezondheidswinst kan opleverenproblemen, zowel op fysiek als mentaal niveau.

Maar er is goed nieuws!Tijd kan worden gedomesticeerd – we kunnen ervoor zorgen dat het ons op een bepaalde manier gehoorzaamt.De eerste stap bij het implementeren van dit proces is het identificeren van de elementen die uw tijd belasten.Normaal gesproken worden ze in twee groepen verdeeld:

De externe factoren (onverwachte telefoontjes, zeer lange telefoongesprekken, ongeplande bezoeken, het beleid van open deuren, onvoldoende opgeleid personeel, frequente vergaderingen, onderbrekingen veroorzaakt door collega’s, vrienden en familie enz.)

De interne factoren – strikt gerelateerd aan onze eigen personen (prioriteiten en doelstellingen die veranderen, het ontbreken van een dagelijks werkplan, gebrekvan zelfopgelegde deadlines, de neiging om te veel dingen tegelijk te regelen, wanorde, vertragingen bij het oplossen van conflicten, onvermogen om nee te zeggen, gebrek aan besluitvaardigheid, vermoeidheid).

Door de bovenstaande opsomming te lezen, heb je je waarschijnlijk alle soortgelijke situaties herinnerd die je hebt meegemaakt.Nu hoef je alleen maar een manier te vinden om ze te verslaan en uit te schakelen, zodat je weer de baas over je eigen tijd kunt zijn.

Hier zijn drie mogelijke manieren waaropdat kun je doen:

Wen eraan om alles op te schrijven.Het is handig, vooral als je een slecht geheugen hebt.Anders vergeet u misschien niet meer om naar belangrijke vergaderingen te gaan, om belangrijke telefoontjes te plegen, om berichten te beantwoorden die u beloofde te zullen beantwoorden.

U kunt ook geweldige ideeën en inspiraties opschrijven die zich voordoen.op de meest onverwachte momenten.

Maak een lijst met prioriteiten.Het kost je heel weinig tijd om het te tekenen en je kunt het zelfs doen terwijl je je ochtendkoffie drinkt.Schrijf de dingen op die je die dag moet doen, in volgorde van belangrijkheid en urgentie.

Leer nee te zeggen.Een grote fout die velen van ons maken, is dat we de problemen van andere mensen vóór die van ons stellen.Maar door hen te helpen op een slecht moment voor ons, leiden we tot frustratie, stress en merken we dat we eerdere afspraken niet kunnen nakomen.

Al deze adviezen zijn ook aanwezig in Jean-Louis Servan-Schreiber’s boek Nieuwe kunst van tijd tegen stress en ze nodigen ons uit om te mediteren dat timemanagement meer dan een wapen tegen stress is, ook een levensfilosofie.

Je bent misschien geïnteresseerd in