1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

Zelfverbetering: de basis van succes

Zelfverbetering: de basis van succes
0

Zelfverbetering: de basis van succes

Veel mensen hebben dromen, ambities of doelen, maar weten niet hoe ze die moeten bereiken.

Ze hebben misschien nagedacht over zelfverbetering en hoe hun ideale leven eruit zou zien, maar hebben geen idee hoe ze de plannen moeten maken en de acties moeten ondernemen die nodig zijn om dit te realiseren.

Hoe weet je of iemand bereid is om aan zelfverbetering te werken?Sommige mensen hebben slechts een vaag idee over hoe ze moeten beginnen met “verbeteren”.Dit zijn de mensen die geloven dat als ze maar een betere baan hadden, of de liefde van hun leven zouden ontmoeten, of betere kansen hadden gekregen, enzovoort, alles goed zou komen en dat ze gelukkig zouden zijn.

Ze geloven dat hun geluk of gebrek eraan wordt bepaald door externe factoren;dus worden hun gedachten en acties geacht van weinig belang te zijn.Sommigen geloven dat als ze maar meer geld hadden, ze konden hebben wat ze maar wilden en op weg waren naar zelfverbetering.Ik noem deze mensen ‘materialistische zelfverbeteraars’.

Helaas hebben de meeste mensen weinig tijd besteed aan het nadenken over wat ze eigenlijk willen in het leven.De meesten van ons sjokken gewoon door onze dagelijkse routines en werk, zonder na te denken over de mogelijkheden voor verandering.Anderen denken even na over veranderingen, maar geloven niet dat ze iets kunnen doen om hun vage versie van utopie te creëren#behalve meer loten kopen.

Mensen die niet nadenken over deze zakenweten vaak niet wat ze eigenlijk van hun leven willen, en hebben misschien zelfs geen idee wat hen echt gelukkig zou maken.Ze lijken van dag tot dag, van week tot week en van jaar tot jaar af te dwalen en doen niet veel meer dan rondkomen.

Ze hebben misschien een baan die volgens hen een vaste baan isen genoeg verdienen om een ​​relatief comfortabel leven te leiden.Ze lijken gelukkig genoeg en hebben geen grote ambitie om iets meer uit het leven te halen.Maar er is meer, veel meer.

Hoe belangrijk is zelfverbetering?

Gedurende ons hele leven groeien en ontwikkelen we ons voortdurend.Omstandigheden laten ons groeien en ontwikkelen, zelfs als we er niet bewust voor kiezen om dat te doen.Vóór een bepaalde leeftijd leren we via formele onderwijsinstellingen en we blijven de rest van ons leven leren door onze ervaringen.We maken allemaal algemene zelfverbetering door alleen al door met de ups en downs van het leven om te gaan.

De wereld van vandaag beweegt veel sneller dan ooit tevoren in de geschiedenis.Voor iedereen die in de moderne samenleving leeft, zijn er meer mogelijkheden om ons leven vorm te geven dan ooit.Maar dat kan ook voor verwarring en aarzeling zorgen.

Er is tegenwoordig ook meer concurrentie en door de steeds veranderende technologie zijn er weinig ‘banen voor het leven’ meer.Het is nu niet alleen normaal om tijdens ons werkende leven regelmatig van baan te veranderen, maar zelfs om van baan of bedrijfstak te veranderen.Omdat de moderne werkplek zo competitief is, weten mensen die ambitieus en hongerig zijn naar succes dat ze nieuwe vaardigheden en kennis moeten leren om hun collega’s voor te blijven.Om dit te bereiken, moeten ze zelfverbetering toevoegen aan de lijst met taken.

Ik noem deze mensen graag ‘reflectieve actoren’, wat betekent dat ze niet alleen nadenken over hun verlangens, maar dat zeernaar te handelen.Zij zijn de mensen die de meeste kans maken om vooruitgang te boeken binnen hun gekozen vakgebied en die het gemakkelijkst inzetbaar zijn in verschillende organisaties of branches.

De toewijding van een individu aan zelfverbetering en persoonlijke groei kan heel goedbeslissende factor zijn in hoe zijn of haar toekomst eruit ziet.We zullen dit onderwerp in een aantal komende artikelen behandelen en hopen advies te kunnen geven aan degenen die de eerste stappen naar zelfverbetering zetten.

Je bent misschien geïnteresseerd in