1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

Moet ik lid worden van de handelsvereniging van mijn branche?

Moet ik lid worden van de handelsvereniging van mijn branche?
0

Moet ik lid worden van de handelsvereniging van mijn branche?

Of u nu een elektricien, een gezondheidswerker, een ondernemer of een advocaat bent;bijna elke beroepsgroep heeft zijn eigen branchevereniging.En een veelgestelde vraag die jonge professionals stellen is: “Moet ik lid worden van de brancheorganisatie van mijn branche?”Het antwoord is volmondig ja en hier is waarom.

Uw brancheorganisatie kan u vele voordelen bieden, sommige meer voor de hand liggend dan andere, die gunstig zijn voor uw beroep en uw persoonlijke carrière.

Uw vereniging biedt u continue professionele ontwikkeling door middel van regelmatige programma’s, vaak maandelijks, met belangrijke sprekers uit uw beroep die zowel direct als indirect zullen spreken over onderwerpen die verband houden met uw beroep.

Vaak worden er het hele jaar door speciale programma’s aangeboden en de meeste handelsverenigingen bieden ook doorlopende trainingsmogelijkheden die direct verband houden met uw beroep of met zelfverbetering, zelfmotivatie of andere persoonlijkeverbeterpunten.

Het lidmaatschap biedt u ook geweldige mogelijkheden om te netwerken met anderen in uw vakgebied.Je doet belangrijke contacten op en wisselt ervaringen en ideeën uit met andere professionals.Het is een geweldige manier om uw kennis uit te breiden en te verdiepen.

Sommige handelsorganisaties organiseren jaarlijkse handelsexposities of gelegenheden waar leden hun producten en diensten kunnen tonen en hun horizon kunnen verbreden.

Maandelijkse nieuwsbrieven houden u op de hoogte van wat er lokaal, regionaal, nationaal en wereldwijd gebeurt in uw branche.U krijgt tijdig nieuwe informatie over een breed scala aan onderwerpen.

Uw deelname geeft u ook een stem in uw vak.Je hebt enige invloed op de regelgeving van de overheid en de industrie.U kunt zorgen uiten met betrekking tot veiligheid op de werkplek en andere kwesties binnen uw vakgebied.

Door uw lidmaatschap krijgt u een lijst met uw collega’s, zodat u in contact kunt blijven of een collega kunt vindeneasy.

Sommige brancheverenigingen bieden u ook voordelen zoals levensverzekeringen, arbeidsongeschiktheid, reiskortingen, lagere toegangsprijzen en tal van andere services.Over het algemeen krijgt u een lidmaatschapskaart en hoeft u deze alleen maar bij een deelnemend verkooppunt te tonen.Verzekeringsopties en andere dergelijke voordelen kunnen automatisch zijn of u moet ze mogelijk aanvragen.

Het is ook belangrijk dat u uw branche steunt, en met lidmaatschap kunt u dat doen, evenalspluk alle andere voordelen.Het antwoord op uw vraag is dus dat u zich waar mogelijk altijd moet aansluiten bij de brancheorganisatie van uw branche.Het is de kosten zeker waard!

Je bent misschien geïnteresseerd in