1. Homepage
  2. Economie

Mocht u een geldmarktspaarrekening openen

Mocht u een geldmarktspaarrekening openen
0

Moet u een geldmarktspaarrekening openen

De economie heeft velen van ons de laatste tijd behoorlijk op de proef gesteld.We zijn een natie van geldschieters, geen spaarders, en dat is bij velen van ons echt teruggekomen.Het goede nieuws is dat we deze recessie kunnen zien als een kans om onszelf in de toekomst beter te beschermen.Het openen van een geldmarktspaarrekening is een goede eerste stap.

Een geldmarktrekening is vergelijkbaar met gewone spaarrekeningen.Je stort geld op de bank en je verdient een bepaalde rente over dat geld zolang het er staat.U kunt het intrekken, maar u verliest mogelijk wat rente en/of moet wat kosten betalen.Het is niet zo gemakkelijk te bereiken als een standaard lopende rekening, maar het is nog steeds liquide.

Dat gezegd hebbende, er zijn enkele belangrijke verschillen tussen een geldmarktrekening eneen ‘gewone’ spaarrekening.Ten eerste vereisen de meeste geldmarktrekeningen dat u een aanzienlijke storting doet om de rekening te openen.Het kan oplopen tot $ 1.000 – $ 2.500.Dit zorgt ervoor dat u een hogere rente ontvangt, maar voor sommige mensen is dit bedrag uitgesloten.

Een ander verschil is de gemakkelijke toegang tot uw geld.Bij veel reguliere spaarrekeningen heeft u vrijwel onbeperkt toegang tot uw geld, bij een geldmarktrekening bent u over het algemeen beperkt tot slechts enkele opnames per maand.Meestal tussen 3 -6 .Het goede nieuws is dat u op veel geldmarktrekeningen maximaal 3 cheques per maand op uw rekening kunt schrijven.

Of u nu een geldmarktrekening opent bij een bank of een credit unionze worden nog steeds beschermd door FDIC (voor banken) of NCUA (voor kredietverenigingen).

Voordat u uw account opent, moet u zorgvuldig alle details van uw account doornemen, zoalsals:

1) Hoe wordt uw rente berekend?

2) Hoeveel rente krijgt u?

3) Wat zijn de minimale saldovereisten?

4) Hoeveel betaalt u om uw geld op te nemen?

5) Bent u beperkt tot een bepaald aantal opnames per maand?

Laat deze onrustige economie uw financiële schip niet zinken.Gebruik dit als een kans om uw financiën op orde te krijgen;open een geldmarktspaarrekening, zodat u de volgende keer dat de economie kapseist een leuk reddingsbootje heeft.

Je bent misschien geïnteresseerd in