1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Netwerkbeveiliging voor kleine bedrijven

Netwerkbeveiliging voor kleine bedrijven
0

Netwerkbeveiliging voor kleine bedrijven

Hoe vaak heeft u het avondjournaal aangezet om een ​​verhaal te horen over een bedrijf dat was gehackt en de persoonlijke gegevens vanal hun klanten gestolen?Waarschijnlijk nogal wat.Daarom is netwerkbeveiliging voor kleine bedrijven zo’n belangrijk onderwerp.

Tegenwoordig verandert de trend.Tegenwoordig richten steeds meer dieven zich op kleine en middelgrote bedrijven.Ze hebben simpelweg ingezien dat veel van deze kleinere bedrijven niet het budget en/of de expertise hebben om de netwerkbeveiliging van hun kleine bedrijf up-to-date te houden.

Hackers beseffen dat veel vande kleinere bedrijven zijn erg kwetsbaar en dat het voor hen, de hackers, eenvoudigweg niet moeilijk is om binnen te komen of dat de kans erg groot is dat ze ook worden gepakt.

Daarer zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden als u ook rekening houdt met de kosten van een van deze “hackeraanvallen”.Als ze geld stelen, is dat natuurlijk één uitgave, maar dat is er maar één.

Wat gebeurt er met je reputatie als je wordt gehackt?Blijven uw klanten zaken met u doen of voelen zij zich onveilig en stappen zij naar uw concurrenten?Dat kan zelfs nog grotere kosten met zich meebrengen… bedrijf verloren.

Aangezien de kleinere bedrijven misschien niet over fulltime personeel beschikken, zullen veel van deze inbreuken op de beveiliging enige tijd onopgemerkt blijven.verhoog de hoeveelheid aangerichte schade.

Hier volgen enkele andere tips waarmee u rekening moet houden:

1.Het hebben van een goede firewall is de eerste stap om uw netwerk veilig te stellen, zowel thuis als op kantoor.Zorg ervoor dat de software up-to-date is en op alle computers is geactiveerd.

2.Ontwikkel een uitgebreid beveiligingsbeleid voor uw bedrijf.Neem zaken op als het hebben van de juiste wachtwoorden en deze ongeveer elke 2 tot 3 maanden te wijzigen.Zorg er ook voor dat u al uw werknemers informeert over hoe ze online veilig kunnen blijven.

3.Houd al uw antivirussoftware up-to-date en geactiveerd op alle computers in uw netwerk.Zorg ervoor dat uw medewerkers weten welke e-mails ze niet mogen openen… welke meer risico’s met zich meebrengen.Door uw werknemers te trainen, kunt u er in grote mate voor zorgen dat uw bedrijf veilig is.

U kunt ook externe e-mailbeveiligingsproviders inhuren.Ze zorgen ervoor dat de e-mails niet schadelijk zijn voordat ze u of uw werknemers bereiken.

4.Microsoft zal regelmatig nieuwe updates of patches uitbrengen, neem de tijd om ze te installeren.Het kan soms een gedoe zijn, maar het is een belangrijk onderdeel van het veilig houden van uw netwerk.

5.En als laatste, maar zeker niet als minste, zorg ervoor dat je dekking hebt voor cybercriminaliteit op je verzekeringspolis.Praat met uw vertegenwoordiger om ervoor te zorgen dat uw bedrijf wordt beschermd tegen mogelijke rechtszaken als gevolg van een hack.

Netwerkbeveiliging voor kleine bedrijven is niet iets waar u terloops mee om moet gaan.U heeft zoveel potentiële blootstelling dat het belangrijk is om uw bedrijf te beschermen.Deze bescherming kan veel verder gaan dan alleen een softwareprogramma of twee.Zorg ervoor dat uw bedrijf beschermd is.

Je bent misschien geïnteresseerd in