1. Homepage
  2. Geschiedenis

Sportgeschiedenis van steroïden

Sportgeschiedenis van steroïden
0

Sportgeschiedenis van steroïden

De geschiedenis van steroïden in de sport is erg oud.De atleten en sporters gebruikten voedsel en drankjes om hun kracht, prestaties en uithoudingsvermogen in de oudheid te verbeteren.Er wordt gezegd dat Griekse worstelaars enorme hoeveelheden vlees aten om hun spieren op te bouwen, en dat Noorse krijgers (de Berserkers) hallucinogene paddenstoelen aten om zich klaar te maken voor de strijd.

Dezwemmers in Amsterdam in de jaren 1860 waren de eerste wedstrijdatleten waarvan wordt aangenomen dat ze werden beschuldigd van doping, dwz het gebruik van drugs en andere niet-voedingsstoffen om de prestaties te verbeteren.Later verspreidde de praktijk van dopinggebruik met strychnine, cafeïne, cocaïne en heroïne zich naar andere sporten.

De geschiedenis van het gebruik van steroïden door atleten zou in de eerste helft van de 20e eeuw zijn begonnen..Testosteron of anabole steroïden werden voor het eerst gesynthetiseerd in de jaren ’30.Anabole steroïden werden in de jaren ’40 en ’50 in de sportarena geïntroduceerd.Het Russische gewichthefteam liep weg met een stapel medailles op de Olympische Spelen van 1952 en creëerde de eerste geschiedenis van steroïden in de sport.

Ontwikkeling van “Methandrostenolone” of Dianabol met de hulp van Ciba PharmaceuticalCompany begon Dr.Ziegler aan een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van steroïden.De Dianabol wordt beschouwd als de eerste anabole steroïde in de sportgeschiedenis van steroïden.Het medicijn hielp de Amerikaanse gewichtheffers domineren tijdens de Wereldkampioenschappen van 1962.

Hoewel de arts al snel besefte dat het medicijn ongewenste bijwerkingen had, was het te laat om de verspreiding ervan in de sportwereld te stoppen.Al snel werd Dianabol populair onder atleten en sporters.Het werd een gebruikelijke inname via de voeding van bodybuilders, gewichtheffers, voetballers, speerwerpers, Olympische atleten en andere sporters.

Er was echter een grote reactie tegen het gebruik van steroïden in de sport.FIFA (voetbal) en Union Cycliste Internationale (wielrennen) verbood het gebruik van steroïden in 1966, en het Internationaal Olympisch Comité voegde zich bij hen in 1967. Het World Anti-Doping Agency werd opgericht in 1999. Momenteel hebben de meeste sportbureaus een strikt beleidtegen steroïden, en het gebruik en de distributie van steroïden zonder recept is verboden.

Het verbod op en de onwettigheid van steroïden was het begin van een behoorlijk serieus hoofdstuk in de geschiedenis van steroïden.Hierdoor ontstond een zwarte markt van steroïden die begon te bloeien voor de illegale productie en verkoop van de medicijnen voor niet-medische doeleinden.Deze zwarte markt floreert zowel offline als online.

Je bent misschien geïnteresseerd in